/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Rubber Transportbanden

Transportbanden gemaakt van rubber presteren uitstekend in extreme omstandigheden. Rubber transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren. De bandtransporteurs zijn leverbaar in tal van verschillende uitvoeringen, maten en profielen, met en zonder meenemers. Tevens is een groot assortiment geprofileerde transportbanden leverbaar.

Assortiment rubber transportbanden

ARCO beschikt over een groot assortiment rubber transportbanden die op klantspecificatie worden gemaakt. Rubber transportbanden worden altijd als complete transporteur geleverd en kunnen worden voorzien van een stuursnaar, meenemers en golfranden. Daarnaast kunnen rubber transportbanden geprofileerd uitgevoerd worden, bijvoorbeeld met een chevron profiel.

Golfranden

Golfranden bieden een oplossing wanneer er sprake is van een capaciteitsgebrek en / of ruimtegebrek. Deze golfranden kunnen, in combinatie met breedtestabiele banden en meenemers, capaciteit verhogen en ruimte besparen. De hoek waaronder getransporteerd wordt, is hierdoor aanzienlijk vergroot. Golfranden kunnen met behulp van sidelocks aan de verschillende meenemers worden verschroefd wat de stabiliteit en capaciteit van de transportband verder vergroot.

Morsranden / langsranden

Met behulp van onze langsranden en morsranden wordt efficiënter getransporteerd. Morsen wordt beperkt en hierdoor raken installaties niet verstopt en beschadigd. Het monteren van langsranden en morsranden voorkomt onnodige slijtage en voorkomt onnodige stilstand van transportband installaties.

Stuursnaren

Wanneer rubber transportbanden onregelmatig belast of beladen worden, kunnen deze worden uitgerust met stuursnaren. De stuursnaren zorgen voor een stabiele rechte bandsturing en verplaatsing van producten. Verschillende stuursnaren die toegepast worden zijn bijvoorbeeld de V-snaar profielen (trapezium vorm). Het confectioneren geschiedt op basis van koud vulkanisatie, ARCO beschikt ook over de mogelijkheid dit d.m.v. warm vulkanisatie uit te voeren. Warme vulkanisatie wordt vooral geadviseerd bij transportbanden in extreme omstandigheden.

Meenemers

Meenemers worden op de transportband gemonteerd om te voorkomen dat producten van de band af glijden wanneer de transportband in een installatie met hoogteverschil geïnstalleerd wordt. Meenemers gemaakt van rubber worden op de band gevulkaniseerd. Rubber meenemers, zijn beschikbaar in rechte uitvoering, maar ook met een knik van ca. 60° en ca. 80°.

Bunkerbanden

Rubber transportbanden functioneren ook vaak als bunkerbanden. Ze komen voor in de bunkers die ARCO integreert bij bedrijven in de recycling en bulkindustrie. De bunkerbanden worden door ARCO zelf geproduceerd en gemonteerd. Dankzij een eigen confectie afdelingen voor transportbanden, is ARCO in staat zelf de banden te produceren. Een eigen confectie zorgt er voor dat onderhoud snel kan worden uitgevoerd.

De transportbanden zorgen ervoor dat de goederen in een voorraadbak op de juiste manier worden gedoseerd. Een bunkerband komt als het ware de bunker binnen, doseert de juiste hoeveelheid goederen en verlaat vervolgens weer de bunker. Het doseren gebeurt wanneer de bunkerband zich binnen in de bunker bevindt. De bunkers kunnen ingezet worden in een groot assortiment bulk producten van zand tot aan mest. De bouwvormen van de bunkers zijn vaak afhankelijk van het product type. Bij ARCO is het mogelijk om iedere specifieke klantsituatie een bunker te realiseren. Om de geschikte bunker te realiseren zijn een aantal aspecten belangrijk, zo zijn de maatvoeringen van de bunkerbanden belangrijk. De bunkerbanden worden namelijk ook klant specifiek op maat gemaakt.

Voordelen van bunkerbanden

De inzet van bunkerbanden realiseren enkele voordelen. Een aantal voordelen voor de inzet van bunkers in het algemeen zijn:

  • Lage onderhoudskosten
  • Maximale grip op het product tijdens het doseren
  • Eenvoudig design

Luchtgedragen transportbanden

Rubber transportbanden kunnen luchtgedragen functioneren. Bij dit systeem wordt de band letterlijk op lucht gedragen. De lucht is afkomstig uit een luchtfilm. De luchtfilm wordt door een kleine ventilator tussen de band en de trogvormige plaat geblazen waardoor de transportband in beweging komt. Deze wijze van aandrijven zorgt er in deze situatie voor dat trogrollen totaal overbodig zijn. Het aantal rollen die plaats nemen bij een lucht aangedreven transportbanden beperkt zich ook in vergelijking met het gebruik van overige transportbanden. Alleen in het aandrijf en span/keerstation bevinden zich nog enkele rollen. Door de luchtfilm heeft de band bijna geen weerstand om te overwinnen. Dit resulteert in minder energieverbruik en een minimum aan slijtage en onderhoudskosten. Hierdoor zijn lucht aangedreven transportbanden nagenoeg storingsvrij.

De inzet van lucht aangedreven transportbanden brengt een aantal grote voordelen met zich mee bij intern vervoeren van producten. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Minder energieverbruik
  • Minder onderhoudskosten
  • Steile helling kenmerken
  • Lichtere banden
  • Geen gebruik van trogstellen
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten