Kunststof transportband ARCO

Werking Transportbanden

ARCO beschikt over een groot assortiment rubberen en kunststof transportbanden die op klantspecificatie worden gemaakt. Ons zusterbedrijf ACB Transportbanden & Onderdelen is expert in het produceren van onze transportbanden op maat. De rubber en kunststof transportbanden worden altijd als complete transporteur geleverd en kunnen worden voorzien van golfranden, morsranden, stuursnaren en meenemers. Daarnaast kunnen rubberen transportbanden geprofileerd uitgevoerd worden, bijvoorbeeld met een chevron profiel.

Transportbanden met golfranden
Het toevoegen van golfranden aan transportbanden biedt een oplossing wanneer er sprake is van een capaciteitsgebrek en/of ruimtegebrek. Golfranden kunnen – in combinatie met breedtestabiele banden en meenemers – capaciteit verhogen en ruimte besparen. Deze oplossing vergroot de hoek waaronder getransporteerd wordt aanzienlijk. Golfranden kunnen met behulp van sidelocks aan de verschillende meenemers worden verschroefd. Dit zorgt voor meer stabiliteit en capaciteit van de transportband.

Transportbanden met morsranden of langsranden
Met behulp van onze langsranden/morsranden wordt het transporteren over transportbanden efficiënter. Morsen wordt beperkt en hierdoor raken installaties niet verstopt of beschadigd. Het monteren van langsranden en morsranden voorkomt onnodige slijtage en onnodige stilstand van transportbandinstallaties.

Transportband met verdeler

Transportbanden met stuursnaren
Wanneer transportbanden onregelmatig belast of beladen worden, kunnen deze worden uitgerust met stuursnaren. De stuursnaren zorgen voor een stabiele, rechte bandsturing en verplaatsing van producten. Een voorbeeld van toegepaste stuursnaren zijn V-snaar profielen (in trapeziumvorm). Het confectioneren geschiedt op basis van koude vulkanisatie. ARCO beschikt daarnaast over de mogelijkheid om dit door middel van warme vulkanisatie uit te voeren. Warme vulkanisatie wordt vooral geadviseerd bij transportbanden in extreme omstandigheden.

Transportbanden met meenemers
Meenemers worden op de transportband gemonteerd om te voorkomen dat producten van de band af glijden wanneer de transportband in een installatie met hoogteverschil geïnstalleerd wordt. Meenemers gemaakt van rubber worden op de band gevulkaniseerd. Rubberen meenemers zijn beschikbaar in rechte uitvoering, maar ook met een knik van ca. 60° en ca. 80°.

Rubber transportband met chevron profiel

Transportbanden met bunkerbanden
Rubber transportbanden functioneren ook vaak als bunkerbanden. Ze komen voor in de bunkers die ARCO integreert bij bedrijven in de recycling- en bulkindustrie. De bunkerbanden worden door ARCO zelf geproduceerd en gemonteerd. Dankzij een eigen confectieafdeling voor transportbanden, kan onderhoud altijd snel worden uitgevoerd.

De transportbanden zorgen ervoor dat de goederen met juiste dosering in een voorraadbak terecht komen. De bunkers inclusief bunkerbanden kunnen ingezet worden voor diverse bulkproducten, van zand tot mest. De bouwvormen van de bunkers zijn vaak afhankelijk van het producttype. ARCO realiseert voor iedere specifieke klantsituatie een zo goed mogelijk passende bunker inclusief op maat gemaakte bunkerbanden.

Toepassing Transportbanden

Rubber transportbanden
Transportbanden gemaakt van rubber presteren uitstekend in extreme omstandigheden. Rubberen transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren, voor producten zoals zand, grind, stenen, houtsnippers, klei etc. ARCO heeft een breed assortiment aan transportbanden waaronder: vlam dovende banden, chevronbanden, vlakke banden, ripstopbanden, supergripbanden, olie- en vetbestendige banden, magneet banden en autostabiele banden.

Alle rubber transportbanden die ARCO levert voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen ISO 284, ISO 9001-2008 en DIN 22102.

Kunststof transportbanden
Binnen de voedingsmiddelen en in distributiecentrums worden vaak kunststof transportbanden toegepast. In de agri-sector worden kunststof transportbanden vaak gebruikt voor bijvoorbeeld vleeswaren, fruit, groente, vis, kruiden, aardappelen etc. en binnen de distributiecentrums gaat het vaak over het verplaatsen van pakketten. Om korrels, poeders of mais verticaal te kunnen transporteren zijn elevatorbanden het meest geschikt.

 

Transportbanden

Voordelen Transportbanden

De inzet van transportbanden van ARCO levert meerdere voordelen op:

  • Lange levensduur per transportband;
  • Meer arbeidsefficiëntie;
  • Goed voor ergonomie;
  • Lage onderhoudskosten;
  • Maximale grip op het product;
  • Kunststof transportbanden zijn hygiëne vriendelijk;
  • Snelle terugverdientijd.

Misschien ook interessant

Naast transportbanden, levert ARCO ook rollenbanen, kettingbanen, schakelbanden, liften, spiral conveyors, waste conveyors, unload conveyors en traversewagens. Onze experts denken graag met je mee over de oplossing die het best past bij jouw product en productieproces.

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Recycling - Paul en Ramon

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak