Samenwerking VDL en ARCO

Samenwerking met VDL Insect Systems gestart

Nu de mondiale vraag naar voedsel toeneemt, staan de huidige vormen van voedselproductie voor grote uitdagingen. Of het nu gaat om dierlijke productie of aquacultuur, nieuwe eiwitbronnen, zoals insecten, ontwikkelen zich snel tot duurzame alternatieven voor de klassieke eiwitbronnen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, moeten insectenkwekers in staat worden gesteld om concurrerend en op grotere schaal te produceren.

Echter, om aan goede nieuwe eiwitbronnen te komen, zoals insecten, dienen insecten ook goed gevoed te worden. Om dit te bereiken slaan ARCO en VDL Insect Systems de handen in elkaar en gaan ze samen aan een mooi project beginnen in Hongarije.

Met deze samenwerking maken beide bedrijven een goede stap voorwaarts in de aanwezigheid op de insectenmarkt. Arco levert het complete kratten-handlingsysteem en VDL Insect Systems levert de complete voer gerelateerde apparatuur. Samen ontstaat zo de Automated Modular Insect Feeding System voor meelwormen. De integratie is een echt voorbeeld van kracht door samenwerking. Making Progress Together!

 

VDL Insect Systems

VDL Insect Systems is onderdeel van de VDL Groep. De VDL Groep, met het hoofdkantoor in Eindhoven, is een internationaal industrieel familiebedrijf met 105 werkmaatschappijen, verspreid over 19 landen, met zo’n 15.000 medewerkers. De VDL-bedrijven zijn onderverdeeld in vijf divisies: Mobiliteit, Wetenschap – Technologie & Gezondheid, Energie & Duurzaamheid, Infratech en Foodtech.