Rollenbaan

Werking Rollenbanen

Bij ARCO heb je de keuze uit diverse soorten (modulaire) rollenbanen, met elk een eigen werking. Daarnaast biedt ARCO ook nog een groot aanbod aan modulaire transportbanden.

Aangedreven rollenbaan

Aangedreven rollenbanen worden het vaakst toegepast voor intern transport van onder meer bakken, dozen en pallets. Deze palletbanen kunnen op verschillende manieren worden aangedreven, namelijk in de rol, door middel van een aandrijfriem en door middel van een rondsnaar.

Aangedreven rollenbanen worden vaak gefabriceerd uit RVS, staal, aluminium of kunststof. Deze worden op strategische plaatsen gepositioneerd zodat de meest optimale interne transportoplossing ontstaat en accumulatie op de juiste manier wordt benut. De aandrijfrollen worden aangestuurd door middel van een externe PLC-besturing. Mede door deze externe besturing wordt de aandrijving beschermd tegen overbelasting.

Neem contact op
Rollenbanen
Zwaartekracht rollenbaan

Een zwaartekracht rollenbaan wordt ook wel een niet-aangedreven rollenbaan genoemd. Een zwaartekracht rollenbaan wordt onder een bepaalde hoek gerealiseerd. Door de zwaartekracht worden de producten van A naar B getransporteerd. Het grootste voordeel van de zwaartekracht rollenbaan is dat hij geen energiekosten heeft. Hierdoor is dit een van de meest duurzame manieren van intern transport.

Zwaartekracht rollenbanen zijn leverbaar in diverse lengtes, breedtes en hoogtes. Ze kunnen worden uitgevoerd in staal, RVS, aluminium en kunststof. Ze zijn geoptimaliseerd voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan bijvoorbeeld dozen. Samen met de klant kijkt ARCO op welke positie binnen de totaaloplossing de zwaartekracht rollenbanen het best gepositioneerd kunnen worden voor een optimale interne transportoplossing.

Harmonica rollenbaan

Een harmonica rollenbaan wordt veel ingezet bij het laden en lossen van producten. Doordat de rollenbaan op een harmonicaframe is gebouwd, is deze gemakkelijk zowel in lengte als in vorm te verstellen. Ook is het mogelijk om bochten te maken met dit type rollenbaan. Een harmonicarollenbaan is uitvoerbaar als zelf aangedreven rollenbaan of niet-aangedreven rollenbaan.

Toepassing Rollenbanen

Zowel aangedreven (modulaire) als zwaartekracht rollenbanen zijn zeer geschikt voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan onder meer pallets, dozen, kratten en zakken. Voor deze toepassing worden echter ook regelmatig modulaire transportbanden voor gebruikt, afhankelijk van het doel ervan.

 

 

Rollenbaan

Voordelen Rollenbanen

De inzet van rollenbanen van ARCO leveren verschillende voordelen op:

  • Nagenoeg geen onderhoudskosten;
  • Capaciteit van 100 gram tot 1.500 kg;
  • Aan te passen op klantspecifieke wensen;
  • Voor de zwaartekracht rollenbanen geen energiekosten;
  • Voor de aangedreven rollenbanen geen overbelasting door PLC-besturing.

Misschien ook interessant

Naast (modulaire) rollenbanen / palletbanen, levert ARCO ook transportbanden, kettingbanen, schakelbanden, liften, spiral conveyors, unload conveyors, waste conveyors en traversewagens. Onze experts denken graag met je mee over de oplossing die het best past bij jouw product en productieproces.

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op