Rollenbaan

Werking Rollenbanen

Bij ARCO heb je de keuze uit diverse soorten rollenbanen, met elk een eigen werking.  

Aangedreven rollenbaan
Aangedreven rollenbanen worden het vaakst toegepast voor intern transport van onder meer pallets. Rollenbanen kunnen op verschillende manier worden aangedreven, namelijk in de rol, door middel van een aandrijfriem en door middel van een rondsnaar.  

Aangedreven rollenbanen worden vaak gefabriceerd uit RVS, staal, aluminium of kunststof. Deze rollenbanen worden op strategische plaatsen gepositioneerd zodat de meest optimale interne transportoplossing ontstaat en accumulatie op de juiste manier wordt benut. De aandrijfrollen worden aangestuurd door middel van een externe PLC-besturing. Mede door deze externe besturing wordt de aandrijving beschermd tegen overbelasting. 

Draairollenbaan
Voor het maken van bochten of om pallets van de ene naar de andere proceslijn te begeleiden, kunnen draairollenbanen worden ingezet. Wanneer een pallet op de draairollenbaan komt te staan, draait de rollenbaan 90 graden. De pallet wordt vervolgens door aangedreven rollen naar de desbetreffende route getransporteerd. De draairollenbanen zijn verkrijgbaar in gelakt staal en RVS.  

Rechte rollenbaan

Zwaartekracht rollenbaan
Een zwaartekracht rollenbaan wordt ook wel een niet-aangedreven rollenbaan genoemd. Een zwaartekracht rollenbaan wordt onder een bepaalde hoek gerealiseerd. Door de zwaartekracht worden de producten van A naar B getransporteerd. Het grootste voordeel van de zwaartekracht rollenbaan is dat hij geen energiekosten heeft. Hierdoor is dit een van de meest duurzame manieren van intern transport. 

Zwaartekracht rollenbanen zijn leverbaar in diverse lengtes, breedtes en hoogtes. Ze kunnen worden uitgevoerd in staal, RVS, aluminium en kunststof. De rollenbanen zijn geoptimaliseerd voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan bijvoorbeeld dozen. Samen met de klant kijkt ARCO op welke positie binnen de totaaloplossing de zwaartekracht rollenbanen het best gepositioneerd kunnen worden voor een optimale interne transportoplossing.  

Harmonica rollenbaan
Een harmonica rollenbaan wordt veel ingezet bij het laden en lossen van producten. Doordat de rollenbaan op een harmonicaframe is gebouwd, is deze gemakkelijk in lengte als in vorm te verstellen. Ook is het mogelijk om bochten te maken met dit type rollenbaan. Een harmonicarollenbaan is uitvoerbaar als zelf aangedreven rollenbaan of niet-aangedreven rollenbaan.

Toepassing Rollenbanen

Zowel aangedreven rollenbanen als zwaartekracht rollenbanen zijn zeer geschikt voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan onder meer pallets, dozen, kratten en zakken.  

 

 

Rollenbaan

Voordelen Rollenbanen

De inzet van rollenbanen van ARCO leveren verschillende voordelen op:   

  • Nagenoeg geen onderhoudskosten; 
  • Capaciteit tot 2.000 kg; 
  • Aan te passen op klantspecifieke wensen; 
  • Voor de zwaartekracht rollenbanen geen energiekosten; 
  • Voor de aangedreven rollenbanen geen overbelasting door PLC-besturing. 

Misschien ook interessant

Naast rollenbanen, levert ARCO ook transportbanden, kettingbanen, schakelbanden, liften, spiral conveyors en traversewagens. Onze experts denken graag met je mee over de oplossing die het best past bij jouw product en productieproces.

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

‘ Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Mushrooms Greenwood Mushrooms
Referentie Agri ARCO

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Bjorn en Albert

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren