Voordelen van onze weegoplossingen

Betrouwbare meetresultaten:
Met de weegoplossingen van ARCO weet je zeker dat de metingen die je uitvoert, secuur en betrouwbaar zijn. Daarnaast bieden we altijd de mogelijkheid om een controle check in te voeren. 
Verhoogde capaciteit
Met de weegoplossingen van ARCO creëer je een geautomatiseerd proces met minimale bezetting. Minder operators zijn nodig om hetzelfde of zelfs meer werk te verrichten. 
Dataopslag
Doordat wij altijd de mogelijkheid bieden om binnenkomende weegdata op te slaan en te analyseren, kan het productieproces aan de hand van met data onderbouwde punten worden geoptimaliseerd. 
Minder weggeefgewicht
Door de ingebouwde LED-indicator kun je zien hoeveel onder- of overgewicht in een bakje zit.

Afhankelijk van het te wegen product, wordt altijd in overleg met de klant bepaald welke weegoplossing het hoogste rendement oplevert. We hebben weegoplossingen die niet alleen wegen, maar tegelijkertijd ook volle kratten aanleveren en lege kratten afvoeren en bijvoorbeeld weegmachines waarbij verschillende producten tegelijkertijd kunnen worden gewogen en indien gewenst samengevoegd. Wij leveren complete installaties van aanvoer tot afvoer van het product.

Wil je graag weten welke kennis we allemaal in huis hebben? Lees dan onze branchekennis pagina. Of neem contact op voor vragen met betrekking tot weegoplossingen.

Bekijk branchekennis Daag ons uit
Emiel Lacet

Unieke oplossingen van ARCO

We bieden weegoplossingen, aangepast aan klantspecifieke omstandigheden en wensen. Geen een oplossing is hetzelfde. Er zijn wel unieke onderdelen aan onze weegmachines, die ons onderscheiden van onze concurrentie:

  • Digitale ondersteuning van operators om het weggeefgewicht zo laag mogelijk te houden;
  • Data-analyse voor continu inzicht in het proces en verbetermogelijkheden;
  • Mogelijkheden voor volledig geautomatiseerde controlechecks.

ARCO voor oplossingen van A tot Z

Voor de branches agri & food, logistiek en recycling & bulk ontwikkelen wij robuuste, onderhoudsvriendelijke machines die specifiek zijn afgestemd op de wensen van de klant. Onze ervaren medewerkers leveren projecten turnkey op, dus inclusief bewerking en besturing. Het ontwerpen en realiseren van oplossingen op maat wordt uitgevoerd door specialisten met ruim twintig jaar ervaring in het vakgebied. Met de grootste zorg en motivatie bouwen wij voor jou de meest optimale oplossing.

Bekijk onze andere oplossingen voor Agri & Food

Aanvullingen op onze hardware oplossingen

Wij zien geen losse machines, maar wij kijken altijd naar het gehele proces. We vinden het belangrijk dat we onze klanten een totaalpakket aanbieden, met de meest effectieve en efficiënte lijnen, de beste ondersteuning en de betrouwbaarste service.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

‘ Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Mushrooms Greenwood Mushrooms
Referentie Agri ARCO

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Gerelateerde nieuwsberichten binnen Agri & Food