Bucket weighing system_ARCO

Werking Bucketweger

Vooraf wordt het targetgewicht ingesteld. Je bepaalt het ideale gewicht van één bundel kruiden en stelt in hoeveel het gewicht maximaal af mag wijken. De bovengrens en ondergrens van het gewenste gewicht zijn los van elkaar in te stellen. Een operator staat voor twee Bucketwegers en plaatst telkens een bundel kruiden in een van de twee wegers. De capaciteit van de kruidenweegmachines van ARCO is zeer hoog. Een operator kan 10 tot 15 bundels per minuut afwegen. Wanneer de bundel het juiste gewicht heeft, gaat het middelste van vijf lampjes groen branden en gaat de Bucketweger aan de onderzijde automatisch open. De kruiden landen op een lopende band die onder de Bucketweger is geplaatst en kunnen vanuit daar vervoerd worden naar een flowpacker of een andere verpakkingsmachine.

Wanneer het gewicht net wat hoger is dan het targetgewicht, gaat het lampje rechts van het midden, oranje branden. Wanneer het gewicht te hoog is, gaat het meest rechtse lampje rood branden. Hetzelfde geldt voor een te laag gewicht. Bij iets te weinig gewicht gaat het lampje oranje branden. Bij een grotere afwijking gaat het meest linkse lampje rood branden. De Bucketweger gaat pas open als het juiste gewicht is bereikt. Zo ben je bij iedere weging ervan verzekerd dat het gewicht voldoet aan de door jou ingestelde eisen.

Toepassing Bucketweger

De Bucketweger is geschikt voor losse producten die in kleine hoeveelheden afgewogen dienen te worden en kan gebruikt worden voor het wegen van kruiden, spinazie en slasoorten zoals rucola en veldsla. Daarnaast wordt de Bucketweger gebruikt voor het wegen van:

Basilicum Bladpeterselie Bieslook
Citroenmelisse Citroentijm Dille
Dragon Kervel Koriander
Krulpeterselie Laurier Lavas
Majoraan Munt Oregano
Rozemarijn Salie Selderij
Thaise basilicum Tijm Zuring

De Bucketweger kan zowel in nieuwe als in bestaande lijnen geïmplementeerd worden, waarbij de band die onder de Bucketwegers doorloopt, uitkomt op een verpakkingsmachine naar wens. Doordat de band vlak onder de Bucketwegers doorloopt, komen de kruiden mooi compact op de band terecht, waardoor ze direct goed liggen om verpakt te worden.  De hoogte van de Bucketweger is middels handwielen in te stellen zodat de juiste werkhoogte wordt verkregen. Dit zorgt voor een ergonomische werkomgeving en hiermee kan de bucket op uw specifieke situatie worden ingesteld.

Bekijk video Bucketweger

Voordelen Bucketweger

Het Bucketweegsysteem van ARCO brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Eén operator kan twee Bucketwegers bedienen;
 • De operator kan altijd vooruit doordat de twee weegstations zorgen voor een buffer;
 • Door gewichtsregistratie altijd zicht op de productie;
 • Nagenoeg geen menselijke fouten;
 • Ergonomische omgeving met verstelbaar werkstation;
 • Een zo laag mogelijk weggeefgewicht;
 • Te combineren met alle soorten verpakkingsmachines;
 • Werkt met bewezen weegtechniek;
 • 10 tot 15 wegingen per minuut per operator;
 • Eenvoudig te bedienen systeem;
 • Recepten tussen de 0,5 en 500 gram.

Misschien ook interessant

Naast de Bucketweger hebben we nog vele andere mogelijkheden bijvoorbeeld  zacht fruit en groenten te checken op gewicht en kwaliteit. Namelijk: onze weeglijnen PM2020-HC, PM2020-MC, triple deck systeem, multihead weger of checkwegers.

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel_Paul_Emiel
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren