Werking PM2020-MC weegmachine

De weegmachine is onderverdeeld in twee sporen, met elk drie onafhankelijke weegbanden. Bakjes met ondergewicht, goed gewicht en overgewicht komen in willekeurige volgorde op de weegbanden te staan. Bakjes met goed gewicht worden automatisch verder getransporteerd naar het volgende station in de verpakkingslijn. Bakjes met onder- en overgewicht worden handmatig bewerkt door een operator.  

Op elke weegband geeft de machine met een LED-indicator aan hoeveel onder- of overgewicht in een bakje zit. De operator ziet in een oogopslag of er een groot of een klein product uit het bakje genomen moet worden of juist moet worden toegevoegd om het gewenste gewicht te bereiken. Door producten op deze manier af te wegen, wordt het gewicht per bakje stabieler en het weggeefgewicht lager.  

Technische flyer downloaden

Toepassing PM2020-MC weegmachine

De weegmachines van ARCO kunnen worden ingezet voor onder andere dozen, zakken, bussen, potjes en sachets. Het toepassingsgebied van de PM2020MC weegmachine is ontzettend breed. De weeglijn presteert uitstekend in de champignonindustrie en is daarnaast uitermate geschikt voor het afwegen van zacht fruit, zoals aardbeien, druiven, frambozen en bessen. Onze medewerkers adviseren graag over de best passende oplossing voor jullie specifieke productlijn.  

 

Champignons op een weegmachine

Voordelen PM2020-MC weegmachine

De voordelen van een PM2020-MC weegmachine van ARCO zijn:   

 • Capaciteit tot 60 bakjes per minuut; 
 • Bediening kan door één operator; 
 • Elk gewenst recept tussen 50 en 1000 gram instelbaar; 
 • Minder menselijk falen 
 • Minder verlies door te veel gewicht in de bakjes; 
 • Snellere doorloop, dus verser verpakt; 
 • Minder vloerruimte nodig; 
 • Lage investering. 

Misschien ook interessant

Naast de PM2020-MC weegmachine hebben we ook de PM2020-HC weegmachine. Een weegoplossing met dezelfde werking, maar met een hogere capaciteit, van wel 100 verpakkingen per minuut. Voor het wegen van los verpakte producten kun je ook eens naar ons triple deck systeem, multihead weger, bucketweger of checkwegers kijken.   

Aanvulling op onze hardware- oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op