Multihead weger

Werking Multihead weger

Het vooraf geselecteerde product komt in de multihead weger terecht. Met behulp van trilgoten wordt het product over verschillende wegers verdeeld. De multihead weger bepaalt het precieze gewicht per weger en berekent op basis van die gegevens welke wegers hun product moeten lossen om het juiste totaalgewicht te krijgen. Dit werkt voor één product, maar kan ook worden ingezet om meerdere producten tegelijk te wegen. Door vooraf in te stellen in welke verhoudingen de producten vermengd dienen te worden, kan de multihead weger snel en effectief de juiste hoeveelheden product wegen en lossen, zodat deze in de juiste verhoudingen bij elkaar gevoegd worden.  

Toepassing Multihead weger

In de foodbranche kan de multihead weger gebruikt worden voor het afwegen en doseren van bijvoorbeeld noten, zaden, gedroogd fruit, zacht fruit en snoep. Maar ook in de non-food-branche kan de multihead weger worden ingezet. Onze medewerkers geven graag meer uitleg en toelichting over de machine en alle mogelijke toepassingen.  

 

Multihead weger

Voordelen Multihead weger

De voordelen van een multihead weger van ARCO zijn:   

  • De multihead weger kan op maat worden gemaakt, met toepassingen die het best passen bij het te verwerken product; 
  • Gebruiksvriendelijke bediening met behulp van touchscreen;
  • Uiterst efficiënte en nauwkeurige weging en dosering;
  • Automatische toevoer van de te wegen producten; 
  • Automatische afvoer van het gewogen (en gemengde) product.

Verschillende soorten weegmachines

Interesse in ons multihead weegsysteem? Ook onze weegmachines PM2020-HC, PM2020-MC, triple deck systeem, bucketweger en onze checkwegers zorgen voor een nauwkeurige weging van losse producten.   

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op