Onze software-afdeling

Onze afdeling software engineering ontwerpt de besturing voor de installaties die ARCO bouwt voor de klanten. Dit wordt voor de installaties van alle drie de branches uitgevoerd waarin ARCO opereert. Het ontwerpen van de besturing is meer dan alleen maar het schrijven van de software. De engineers gaan in overleg met de diverse disciplines van ARCO om een duidelijk beeld te krijgen hoe de installatie moet werken. Deze informatie wordt dan verwerkt in diverse documenten die benodigd zijn voor het schrijven van de software voor zowel de PLC als HMI. Op deze manier ontstaat er een standaard dossier van het totale ontwerp. Nadat de software is ontwikkeld, wordt door middel van een simulatie omgeving de werking getoetst aan de gestelde eisen. Daarna wordt de installatie op locatie inbedrijf gesteld. Naast het ontwerpen van nieuwe besturingen voeren wij ook modificaties van bestaande installaties uit.

Daarnaast verleent onze software engineering ook support aan de service afdeling van ARCO. Via het besturingssysteem is het vaak eenvoudiger een probleem te analyseren, of het nu een elektrische of mechanische oorzaak heeft.

perenlijn software ARCO

Oog voor het totaalplaatje

De inrichting van software binnen een productieproces is een ingewikkeld proces. Vroeger dacht men vanuit concrete producten en oplossingen dat alleen techniek belangrijk was. Tegenwoordig vormt het zo efficiënt mogelijk inrichten van productieprocessen ook het uitgangspunt. Mede daarom zorgen wij als ARCO ervoor dat alle (relevante) processen in beeld gebracht worden. Dit doen we door onze softwaresystemen en onze mechanische en elektrische componenten samen in één totaalproject te combineren.

Goede communicatie 
Omdat er diverse componenten op verschillende momenten in één project aanbod komen heb je te maken met diverse experts. Een enorme diversiteit aan experts nemen deel aan zo’n proces. Denk hierbij aan jezelf, productmanagers, projectleiders, engineers, montageleiders en software engineers. Elke expert heeft zijn eigen visie. Door vooraf met zijn alle het project af te bakenen zorg je ervoor dat je één taal spreekt met elkaar. Zo ronden wij een totaalproject met onze klanten en experts goed af.

 

Aanvulling op onze software diensten

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimaal onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede software. Bekijk hieronder de aanvulling op onze software diensten.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Innovatie - Jean Pierre en Stefan

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren