3D printer ARCO

Succes gegarandeerde innovatie

Wij vinden het belangrijk dat gecontroleerd wordt of de geboden oplossing aan de gestelde eisen voldoet. Daarom bevat ons innovatiecentrum een complete testopstelling, die elke praktijksituatie test en ons er zo van verzekert dat de gerealiseerde oplossing ook in eigen productieomgeving de gewenste kwaliteit, capaciteit en data levert.

Wat ons innovatiecentrum brengt:

 • Vanuit klantwensen uitgewerkte nieuwe mogelijkheden en technieken;
 • Testen op het gebied van capaciteit, losse onderdelen en gehele machines;
 • Kwaliteitstesten;
 • Softwareontwikkeling;
 • Product demonstraties voor klanten;
 • Simulatieruimte;
 • 3D-printers;
 • Interne trainingen en cursussen.
Innovatiecentrum ARCO

Innovatie van binnenuit

Wij zien innovatie niet als een onderdeel van onze organisatie, maar als een van onze drijfveren. Daarom is het innovatiecentrum geen losstaande afdeling, maar een afdeling die is verweven met onze hele organisatie. Onze innovatiemedewerkers zorgen ervoor dat alle medewerkers van ARCO op de hoogte blijven van nieuwe technieken en ontwikkelingen.

Er worden trainingen en cursussen gegeven en medewerkers blijven up-to-date gehouden zodat ze onze klanten zo goed mogelijk en met de nieuwste technieken kunnen adviseren en helpen.

altijd innovatief ARCO

Investeren in innovatie

Omdat innovatie in het DNA van onze organisatie zit, vinden wij het vanzelfsprekend om hierin te investeren. Jaarlijks investeren wij 4% van ons budget in nieuwe innovaties en technieken. Iedere keer testen we alle nieuwe innovaties tot in detail ook al kost het soms veel tijd en energie. Door iedere keer weer met het proces door te gaan en grenzen te verleggen, kom je verder.

Innovatie is de toekomst

Hoe ARCO groot is geworden? Door niet stil te blijven staan, maar in ontwikkeling te blijven. Door te durven dromen, maar tegelijkertijd met beide benen op de grond te blijven staan. Ons innovatiecentrum is een onmisbaar onderdeel van ARCO, dat ervoor zorgt dat wij voorop kunnen blijven lopen. Niet alleen met nieuwe machines, maar ook met al geïnstalleerde lijnen. Na levering besteden wij veel aandacht aan het up-to-date houden van jouw oplossingen middels uitstekende service en onderhoud, met het oog op innovatie.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Innovatie - Jean Pierre en Stefan

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren