Werking Triple Deck Systeem

Met het Triple Deck Systeem worden groenten en fruit efficiënt gewogen. Volle kratten met vers geoogste producten lopen automatisch via een rollenbaan naar de werktafels. Vervolgens worden de eenheden op de werktafels handmatig gewogen door een operator. Het aantal operators is afhankelijk van het te verwerken product, alsmede van de specifieke verpakkingsgrootte en het werktempo. Nadat de verpakking is afgewogen, wordt deze op een transportband geplaatst. De transportband is onderverdeeld in twee, drie of vier lijnen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Daarna lopen de verpakkingen via het Triple Deck Systeem automatisch door naar een inliner waarna het product klaar is om afgedekt (geseald of gedekseld) te worden. 

Het Triple Deck Systeem kan worden uitgerust met een Line Control. Met dit systeem kunnen zeer snelle productwisselingen uitgevoerd worden. Aangesloten weegschalen worden met behulp van Line Control gelijktijdig op een ander recept ingesteld. Tevens zijn prestaties zoals weegresultaten, operatorprestatie, tijd en downtime inzichtelijk. Line Control werkt met een LED-indicator en kan 25% tijdbesparing opleveren, ten opzichte van een basisweegschaal. Een bijkomend voordeel is het reduceren van de ‘give-away’. Door automatische software aanpassing gaat geen capaciteit verloren. 

Technische flyer downloaden

Toepassing Triple Deck Systeem

Het toepassingsgebied van het Triple Deck Systeem is zeer uitgebreid. Het systeem presteert uitstekend in de agri-food sector om diverse groenten, fruit en kruiden te verwerken. Denk hierbij aan tomaten, aardbeien, frambozen, appels enzovoort. Laat ARCO je informeren over hoe het Triple Deck Systeem een ​​forse capaciteitsverhoging kan realiseren, afgestemd op de specifieke eisen van je lijn.

Triple deck systeem met aardbeien

Voordelen Triple Deck Systeem

De voordelen van een Triple Deck Systeem van ARCO zijn:   

 • Capaciteit van ruim 100 stuks per minuut;
 • Minder beweging van de operator;
 • Automatische aanvoer van volle oogstkratten;
 • Automatisch afvoeren van lege oogstkratten;
 • Geschikt voor pakketten tot 210 mm breed;
 • Minder vloeroppervlak nodig;
 •  Verser verpakt door snellere verwerking;
 • Efficiënt werken via vierlijnssysteem.

Misschien ook interessant

Naast het Triple Deck Systeem bieden we ook de multihead weger, bucketweger, checkweger, PM2020-MC weeglijn en PM2020-HC weeglijn aan.  Geschikt voor het wegen van los verpakte producten. 

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op