Triple deck systeem met aardbeien

Werking Triple Deck Systeem

Met het Triple Deck Systeem worden groenten en fruit efficiënt gewogen. Volle kratten met vers geoogste producten lopen automatisch via een rollenbaan naar de werktafels. Vervolgens worden de eenheden op de werktafels handmatig gewogen door een operator. Het aantal operators is afhankelijk van het te verwerken product, alsmede van de specifieke verpakkingsgrootte en het werktempo. Nadat de verpakking is afgewogen, wordt deze op een transportband geplaatst. De transportband is onderverdeeld in twee, drie of vier lijnen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Daarna lopen de verpakkingen via het Triple Deck Systeem automatisch door naar een inliner waarna het product klaar is om afgedekt (geseald of gedekseld) te worden. 

Het Triple Deck Systeem kan worden uitgerust met een Line Control. Met dit systeem kunnen zeer snelle productwisselingen uitgevoerd worden. Aangesloten weegschalen worden met behulp van Line Control gelijktijdig op een ander recept ingesteld. Tevens zijn prestaties zoals weegresultaten, operatorprestatie, tijd en downtime inzichtelijk. Line Control werkt met een LED-indicator en kan 25% tijdbesparing opleveren, ten opzichte van een basisweegschaal. Een bijkomend voordeel is het reduceren van de ‘give away’. Door automatische software aanpassing gaat geen capaciteit verloren. 

Toepassing Triple Deck Systeem

Het toepassingsgebied van het Triple Deck Systeem is zeer uitgebreid. Het systeem presteert uitstekend in de agri-foodsector om diverse groenten, fruit en kruiden te verwerken. Laat je informeren door ARCO over hoe het Triple Deck Systeem een aanzienlijke capaciteitsverhoging kan realiseren, afgestemd op de specifieke eisen passend bij jullie lijn. 

Tripple deck systeem met aardbeien

Voordelen Triple Deck Systeem

De voordelen van een Triple Deck Systeem van ARCO zijn:   

 • Capaciteit van ruim 100 stuks per minuut; 
 • Minder verplaatsing van operators; 
 • Automatische toevoer van volle oogstkratten; 
 • Automatische afvoer van lege oogstkratten; 
 • Geschikt voor verpakkingen tot 210mm breed; 
 • Minder vloeroppervlak vereist; 
 • Verser verpakt door snellere verwerking; 
 • Efficiënt werken door systeem met vier lijnen.  

Video Triple Deck Systeem

Bekijk hier de video over ons Triple Deck Systeem:

Bekijk video

Misschien ook interessant

Is het Triple Deck Systeem niet wat je zoekt? Ook onze weegmachines PM2020-HC en PM2020-MC, checkwegers en multihead wegers zorgen voor een nauwkeurige weging van losse producten.   

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren