ARCO horsterweg

Succesvolle verhuizing

ARCO is officieel verhuisd naar haar nieuwe bedrijfslocatie aan Horsterweg 84 te Grubbenvorst. Het volledig nieuwe pand zorgt voor maar liefst 8000 m2 aan ruimte. Hiermee wordt ingespeeld op de groei van het bedrijf, dat sinds 2016 is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in de wereld van de productieprocessen.

ARCO ontwikkelt innovatieve technieken voor het optimaliseren van productieprocessen en levert turnkey-oplossingen van A tot Z. De verwachting is dat ARCO binnen enkele jaren werk kan bieden aan meer dan 150 technisch geschoolde hbo’ers en mbo’ers. De groei van ARCO in Horst is dan ook goed nieuws voor de regio. Wat iedere ARCO-medewerker kenmerkt, is passie voor techniek. Die passie wil ARCO blijven voeden, met een nieuw pand dat is ontworpen met het oog op een goed ingerichte werkomgeving en optimaal werkplezier.

ARCO horsterweg

Professionaliseringsslag met innovatiecentrum

Sinds 2016 heeft ARCO grote veranderingen doorgemaakt. Het bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid. Niet alleen het aantal medewerkers is gegroeid, ook op het gebied van kennis, kunde, ervaring en innovatie zijn stappen gezet. Het nieuwe pand van ARCO bevat een innovatiecentrum, waar nieuwe machines en systemen ontworpen, ontwikkeld en getest kunnen worden. Klanten kunnen ter plekke nieuwste innovaties bekijken en in werking zien.

Groeiende behoefte aan innovatieve en intelligente productieprocessen

Bedrijven in onder andere de Agri & Food branche en de Supply Chain & Internal Logistics branche, hebben een grote behoefte aan kostenreductie terwijl ze tegelijkertijd op zoek zijn naar slimme manieren om hun capaciteit, productiviteit, service en kwaliteit te verhogen. Voor deze bedrijven ontwikkelt en fabriceert ARCO machines en installaties, met het oog op hoogstaande automatiseringsoplossingen. Hierbij kan gedacht worden aan slimme software die data uit alle installaties en machines binnen één productieproces verzamelt, analyseert en gebruikt om alle technische onderdelen gestroomlijnd met elkaar te laten samenwerken. ARCO merkt dat er grote vraag is naar deze combinatie van mechanisering, robotisering en automatisering.