Saint Gobain

Voor Saint Gobain in Born is ARCO aan de slag gegaan met het ontwikkelen en implementeren van een geautomatiseerde inpaklijn. Saint Gobain is een internationale organisatie die gespecialiseerd is in lichte en duurzame bouwmaterialen. Met locaties in meer dan 76 landen en met ruim 166.000 medewerkers is Saint Gobain een van de koplopers in de ontwikkeling van lichte en duurzame bouwmaterialen voor uiteenlopende branches over de hele wereld.

Download hier de gratis klantcase

De uitdaging bij Saint Gobain

In Born bevindt zich het distributiecentrum voor slijp- en schuuroplossingen van Saint Gobain. Vanuit Born gaan deze oplossingen richting bedrijven door heel Europa. Omdat iedere order maatwerk is, kostte het Saint Gobain veel tijd en energie om handmatig alle dozen te wegen, te scannen, dicht te maken en te labelen. Katleen Schepers (Process Engineer Warehouse Coördinator bij Saint Gobain Born) en haar collega’s zagen mogelijkheden om het proces te verbeteren. Ze schakelden de hulp van ARCO in om samen te kijken naar de mogelijkheden rondom automatisering en het efficiënter opzetten van het proces. Samen hebben we de vraag uiteengezet en zijn we tot de best passende oplossing gekomen.

Scannen, wegen en print-&-apply geautomatiseerd in één maatwerk lijn

Met de nieuwe lijn van ARCO loopt het gehele proces een stuk soepeler en zijn diverse stappen binnen het inpakproces geautomatiseerd. Niet alleen zijn er minder operators nodig aan de lijn, het heeft nog een ander groot voordeel opgeleverd.

Lezen wat dit voordeel is en ontdekken hoe Saint Gobain de samenwerking heeft ervaren? Download onze gratis klantcase.

Download de gratis klantcase

Wat onze klanten in de Supply Chain & Internal Logistics markt over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Bram en Bjorn
Daag jij ons Supply Chain & Internal Logistics team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op

Gerelateerde nieuwsberichten binnen Supply Chain & Internal Logistics