Werking Vitamine D-Booster

De vitamine D-Booster van ARCO zorgt ervoor dat het potentieel aan vitamine D in paddenstoelen optimaal wordt benut. Paddenstoelen die binnen zijn gekweekt bevatten namelijk niet veel vitamine D, maar wel veel ergosterol: een stof die door blootstelling aan UV-licht wordt omgezet in vitamine D. De Booster van ARCO geeft precies de juiste hoeveelheid UV-licht af, waardoor de ergosterol in de paddenstoelen wordt omgezet in vitamine D.

De vitamine D-Booster zorgt voor continue kwaliteit doordat per paddenstoelensoort en op basis van andere specificaties precies wordt bepaald wat de meest geschikte hoeveelheid UV-licht is. De Booster kan tot wel 120 bakjes per minuten verwerken en werkt zowel voor hele als voor gesneden paddenstoelen. Het verhoogde vitamine D-gehalte houdt tot wel negen dagen na omzetting van de ergosterol naar vitamine D stand.

Technische documentatie downloaden

Toepassing Vitamine D-Booster

De vitamine D-Booster wordt gebruikt voor het activeren van vitamine D in diverse paddenstoelen, zoals:

Champignon Trompette de la mort
Kastanjechampignon Enoki
Oesterzwam Eekhoorntjesbrood
Shiitake Morielje
Portobello Cantharellen

 

Voordelen Vitamine D-Booster

De voordelen van de Vitamine D-Booster van ARCO zijn:  

  • Zonlicht wordt vervangen door precies de juiste hoeveelheid UV-licht voor de omzetting naar vitamine D; 
  • De Vitamine D-Booster kan tot wel 120 bakjes per minuut verwerken en zorgt dus voor extra productwaarde zonder dat er veel op tijd en efficiëntie wordt ingeleverd; 
  • De booster kan in nieuwe en bestaande lijnen worden geïntegreerd; 
  • De slimme lampen van de Vitamine D-Booster blijven presteren door een interne UV-sensor en automatische en continue aanpassing van het vermogensverlies van de LED’s.  

Misschien ook interessant

Naast de Vitamine D-Booster hebben we nog vele andere mogelijkheden om je zacht fruit en groenten te checken op gewicht en kwaliteit. Namelijk: onze weeglijnen PM2020-HC en PM2020-MC, triple deck systeem, multihead weger, bucket weger of checkwegers.

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op