LED Vitamine D Booster

Werking Vitamine D-Booster

De vitamine D-Booster van ARCO zorgt ervoor dat het potentieel aan vitamine D in paddenstoelen optimaal wordt benut. Paddenstoelen die binnen zijn gekweekt bevatten namelijk niet veel vitamine D, maar wel veel ergosterol: een stof die door blootstelling aan UV-licht wordt omgezet in vitamine D. De vitamine D-Booster van ARCO geeft precies de juiste hoeveelheid UV-licht af, waardoor de ergosterol in de paddenstoelen wordt omgezet in vitamine D.

De vitamine D-Booster zorgt voor continue kwaliteit doordat per paddenstoelensoort en op basis van andere specificaties precies wordt bepaald wat de meest geschikte hoeveelheid UV-licht is. De vitamine D-Booster kan tot wel 120 bakjes per minuten verwerken en werkt zowel voor hele als voor gesneden paddenstoelen. Het verhoogde vitamine D-gehalte houdt tot wel negen dagen na omzetting van de ergosterol naar vitamine D stand.

Toepassing Vitamine D-Booster

De vitamine D-booster wordt gebruikt voor het activeren van vitamine D in champignons en andere paddenstoelen. 

 

Vitamine led 2D ARCO

Voordelen Vitamine D-Booster

De voordelen van de Vitamine D-Booster van ARCO zijn:  

  • Zonlicht wordt vervangen door precies de juiste hoeveelheid UV-licht voor de omzetting naar vitamine D; 
  • De Vitamine D-Booster kan tot wel 120 bakjes per minuut verwerken en zorgt dus voor extra productwaarde zonder dat er veel op tijd en efficiëntie wordt ingeleverd; 
  • De booster kan in nieuwe en bestaande lijnen worden geïntegreerd; 
  • De slimme lampen van de Vitamine D-Booster blijven presteren door een interne UV-sensor en automatische en continue aanpassing van het vermogensverlies van de LED’s.  

Misschien ook interessant

Naast de Vitamine D-Booster hebben we nog vele andere mogelijkheden om je zachtfruit en groenten te checken op gewicht en kwaliteit. Namelijk: onze weeglijnen PM2020-HC en pm2020 MC, triple deck systemen, checkwegers of multihead wegers.

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Agri en Food - Emiel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren