Geld

ROI in de praktijk

Onze experts maken een ROI-analyse voor alle installaties waar je in geïnteresseerd bent. Op die manier kun je vooraf een onderbouwde inschatting maken van het rendement van de investering. Wij zijn van mening dat het belangrijk is om de terugverdientijd (of de ROI) ter overweging te nemen voor een investering, in plaats van enkel de investeringskosten mee te nemen.

Terugverdientijd is op de lange termijn een betere indicator dan enkel de investeringskosten. Door op basis van de totale investeringskosten de terugverdientijd te berekenen, wordt zichtbaar wat de investeringen financieel betekenen op de lange termijn. Goede investeringen kunnen binnen een korte tijd worden terugverdiend doordat er bijvoorbeeld hogere capaciteiten worden behaald of doordat er minder werknemers nodig zijn voor het totale proces.

Details van een calculatie

ROI berekening

De formule om terugverdienperiode te berekenen luidt als volgt:

Terugverdienperiode = Investering / Jaarlijkse cashflow

De formule om Return on Investment te berekenen luidt als volgt:

ROI = Verwachte opbrengsten / Kosten investering

Om een investering te overwegen dienen de volgende belangrijke indicatoren meegenomen te worden:

  • Verandering oude versus nieuwe situatie resp. zonder en met investeringen;
  • Verandering van de capaciteit in aantallen;
  • Verandering van het aantal operator uren c.q. totale loonkosten;
  • Verandering in foutmarge / misproductie;
  • Verandering van het procentuele overgewicht (giveaway, van toepassing wanneer minimum en maximum gewicht een rol speelt in het proces);
  • Totale Investeringskosten.

Hulp nodig met je ROI berekening?

Wij helpen graag bij het berekenen van de ROI en de terugverdientijd met betrekking tot jouw specifieke vraag.

Neem contact op

Aanvulling op onze diensten

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede consultancy. Bekijk hieronder de aanvulling op onze diensten.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak