Draaitafel

Werking Draaitafels

Een draaitafel wordt vaak ingezet zodat een krat, doos of product gepakt kan worden zonder dat er product op de vloer morst. Het systeem is opgebouwd uit een hoofdframe met daarop een universele aandrijfunit. Door middel van een wormwielreductor kan de draaitafel zowel links- als rechtsom roteren.   

 

Toepassing Draaitafels

ARCO kan draaitafels ontwerpen voor een bestaande lijn, maar daarnaast kunnen we ook een compleet nieuwe lijn opzetten en daarin een draaitafel integreren. Het is mogelijk om de draaitafel aan het eind van een productieproces in te zetten als eindbuffer, maar de draaitafel kan ook als toevoer buffersysteem dienen. ARCO kan zorgen voor een draaitafel op maat, met eventueel opstaande rand en één of meerdere productgeleiders die ervoor zorgen dat het product naar binnen wordt geschoven. De draaitafels kunnen in diverse uitvoeringen worden geleverd.

 

Draaitafel

Voordelen Draaitafels

Draaitafels van ARCO leveren een aantal voordelen op:   

  • Een ARCO draaitafel kan de stilstand van productielijnen tot een minimum beperken; 
  • Door het gestroomlijnde systeem wordt het morsen van product voorkomen; 
  • ARCO biedt oplossingen op maat; 
  • We zorgen voor snelle en betrouwbare installatie en onderhoud.

Misschien ook interessant

Naast draaitafels heeft ARCO nog vele andere producten die helpen jouw productielijn zo gestroomlijnd mogelijk te laten draaien. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar onze transportbanden, rollenbanen, kettingbanen, liften, spiral conveyors, traversewagens of schakelbanden. Samen zoeken we de beste en meest efficiënte oplossing, passend in de bestaande lijn of ontworpen voor een nieuwe lijn.

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel_Paul_Emiel

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren