Inspectie ARCO

Wat is predictive maintenance?

Bij predictive maintenance, oftewel voorspellend onderhoud, voeren bedrijven onderhoud niet te vroeg (preventief) of te laat (correctief) uit, maar op het juiste moment. Aan de hand van data wordt voorspeld wat het meest geschikte moment voor onderhoud is. Omdat het momenteel een hot item is in de markt en ARCO graag voor ligt op de concurrentie, zijn wij bezig met de ontwikkeling van deze nieuwe service.

ARCO monteur aan het werk

De voordelen van predictive maintenance

Er zijn diverse voordelen om voorspellend onderhoud van ARCO toe te passen bij jouw installatie, zoals:

  • Je kunt geruime tijd van te voren beginnen met het plannen van de werkzaamheden;
  • Het toekomstige storingspunt van je systeem wordt door ARCO op tijd voorspeld;
  • Componenten kunnen worden vervangen vlak voor de storing (allemaal volgens het voorgestelde plan);
  • Je krijgt een minimale stilstand van de installatie;
  • Een maximale levensduur van de componenten.
Service ARCO

Predictive maintenance: data als betrouwbare voorspeller

Om tot het juiste niveau van predictive maintenance te komen, hebben we twee belangrijke zaken gefaciliteerd:

  • Een gedegen serviceapparaat met meerdere servicecoördinatoren en meerdere servicemonteurs. Onze mensen zijn dagelijks bezig met het zo goed mogelijk onderhouden van machines en processen. Bovendien hebben we 24 uur per dag, zeven dagen per week een team van service monteurs beschikbaar die de kennis van machines en installaties op mechanisch niveau en softwareniveau beheersen.
  • Al onze machines en installaties zijn aan te sluiten op het internet. Middels datacommunicatie kan op afstand verbinding worden gelegd met de machine of installatie. Hiermee hebben we live inzicht in data. Op basis van bijvoorbeeld het aantal draaiuren kan bepaald worden of lagers moeten worden vervangen.
monteur bij besturingskast

Stappenplan voor predictive maintenance

1. Scan maken

De machine wordt gescand op welke onderdelen deze bevat, wat de geschatte levensduur van deze onderdelen is en hoe deze onderdelen schoongemaakt of vervangen dienen te worden. Op basis daarvan wordt een interactief dashboard opgesteld. Aan de hand daarvan wordt er een vooropgesteld plan voor de klant gemaakt.

2.Proof of value

Voordat je een nieuw systeem aanneemt, wil je er wel zeker van zijn dat dit ook daadwerkelijk iets oplevert voor jouw organisatie. ARCO biedt altijd proof of value, waarbij je in de praktijk gaat testen hoe het systeem voor jou werkt, waar nog verbeteringen mogelijk zijn en wat het systeem jouw bedrijf oplevert.

3.Implementatie

Nadat de toegevoegde waarde van het predictive maintenance systeem bewezen is, starten we met de implementatie van het systeem. In de proof-of-value-fase is het systeem geoptimaliseerd en dit systeem kan vervolgens geïmplementeerd worden.

Aanvulling op onze diensten

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede predictive maintenance. Bekijk hieronder de aanvulling op onze diensten.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Team service - Roy en Niek

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op