Op een slimme wijze automatiseren

Robots maken het mogelijk om logistieke processen op slimme wijze te automatiseren. Er zijn veel kansen voor robots in de logistiek. Voor zowel grote als kleine bedrijven is de inzet van robots erg interessant. Er zijn echter logistieke bedrijven die nog steeds twijfelen of een robot wel voordelen biedt ten opzichte van manuele arbeid. Ook zijn kostenoverwegingen een reden om niet naar de mogelijkheden van een robot te kijken.

Na het lezen van dit artikel en de whitepaper weet je hoe het inzetten van robotica en de automatisering van logistieke processen binnen bedrijven kunnen helpen om personeel te ondersteunen, de productiviteit te verhogen en te profiteren van de groei van e-commerce. De robotoplossingen leveren verbeterde prestaties op belangrijke gebieden zoals: robot picking, palletisering, dépalletiseren, sortering, opslag- en ophaalsystemen (pick to light).

Download hier de gratis whitepaper
Cobot in actie

Welke voordelen kan ik behalen met robotica in mijn warehouse/distributiecentrum?

De enorme groei van robots in de toekomst heeft voor een belangrijk deel te maken met de snelle technologische ontwikkelingen. Maar ook flexibiliteit en efficiëntie zijn belangrijke onderscheidende factoren in de e-commerce markt.

Om te kijken of een robot interessant is voor jouw warehouse hebben we een aantal belangrijke voordelen op een rijtje gezet. Deze pluspunten helpen je waardoor je productie direct een grote stap voorwaarts zet.

 

Download gratis onze whitepaper
Cobot in actie

Robotisering in de logistiek zorgt voor zeer accuraat werk
Een van de vele voordelen van een robot, is de accuratesse waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. Een robot kan werkzaamheden vele malen nauwkeuriger uitvoeren dan dat een persoon dat kan. Een voordeel dat hiermee samenhangt, is dat de robots de werkzaamheden te allen tijde hetzelfde uitvoeren. Denk in dit soort gevallen bijvoorbeeld aan het picken van goederen. Wanneer een persoon de orders handmatig moet picken, is de kans op pickfouten groter.

Werk kan 24/7 door blijven gaan
Een tweede belangrijk punt is het feit dat je robots door kunt laten werken. Waar mensen koffie-, plas- en lunchpauzes nodig hebben, is dit bij robots niet het geval. De productiviteit en efficiency in de productie gaat hierdoor omhoog. Daarnaast kunnen robots ook niet ziek worden.

Artificial Intelligence software
Ook het aansturen van de robots kost minder tijd en manschappen. De robots krijgen eenmalig een trucje geleerd dat ze uit moeten blijven voeren. Dit wordt ook wel Artificial Intelligence (AI) genoemd of kunstmatige intelligentie. Hoewel dit in het begin veel tijd en geld kan kosten in verband met het uitvoerig testen van de robots, zal dit op de lange termijn veel voordelen opleveren.

Robots werken met elkaar samen
Een van deze nieuwe technologieën is bijvoorbeeld het laten communiceren van robots met elkaar. Het gaat daarbij om afzonderlijke robots in de magazijnen, die werk uitvoeren dat wel met elkaar verband houdt. Denk bijvoorbeeld aan een e-commerce magazijn. Een robot moet natuurlijk wel weten welke product gepickt moet worden, aangezien er klant specifieke data aan vast zit. Doordat de robots onderling communiceren, weten zij precies welke order er voorbij komt en dus ook welke handelingen er verricht moeten worden.

Robots zijn de toekomst

Kort gezegd is het vrijwel cruciaal voor een e-commerce bedrijf om de slag om de robots niet te verliezen. Naast kostenbesparingen en efficiency, wordt ook de kwaliteit sterk verhoogd. De eenmalige investering heb je er daarnaast binnen no-time weer uit.

Benieuwd welke voordelen robots nog meer kunnen bieden?

Wat onze klanten in de Supply Chain & Internal Logistics markt over ons zeggen

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Supply Chain & Internal Logistics team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op

Gerelateerde nieuwsberichten binnen Supply Chain & Internal Logistics