/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Rollenbanen

Rollenbanen worden in veel gevallen ingezet voor het intern transport van bijvoorbeeld pallets. Rollenbanen zijn onderhoudsvrije oplossingen voor automatisch intern transport. Rollenbanen kunnen worden geleverd in drie varianten, namelijk: aangedreven en zwaartekracht rollenbanen. 

Aangedreven rollenbanen

Aangedreven rollenbanen transporteren intern producten. Deze vorm van rollenbanen worden het vaak toegepast voor intern transport van onder meer pallets. De wijze waarop de rollenbanen worden aangedreven kan op verschillende manieren. Zo is het een mogelijkheid de aandrijving in de rol te realiseren, het is mogelijk een aandrijving door middel van een aandrijfriem te realiseren, tot slot is het mogelijk om een aandrijving door middel van een rondsnaar te activeren.

Aangedreven rollenbanen worden vaak gefabriceerd uit RVS, staal, aluminium of kunststof. De rollenbanen zijn geoptimaliseerd voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan onder meer pallets.

De aangedreven rollenbanen worden op strategische plaatsen gepositioneerd zodat de meest optimale interne transport oplossing ontstaat en accumulatie op de juiste manier wordt benut. De aandrijfrollen worden aangestuurd door middel van een externe PLC besturing. Mede door deze externe besturing wordt de aandrijving beschermd tegen overbelasting.

Zwaartekracht rollenbanen

Een zwaartekracht rollenbaan wordt ook wel een niet-aangedreven rollenbaan genoemd. Een zwaartekracht rollenbaan wordt onder een bepaalde hoek gerealiseerd. Door de zwaartekracht worden de producten van A naar B getransporteerd.

Voordelen van de inzet van deze rollenbanen als oplossing zijn, dat er nagenoeg geen onderhoud nodig is en er geen energiekosten zijn. Mede door deze voordelen is deze oplossing een van de duurzaamste manieren van intern transport.

Zwaartekracht rollenbanen zijn leverbaar in diverse lengte, breedte en hoogte. Ze kunnen worden uitgevoerd in staal, RVS, aluminium en kunststof. De rollenbanen zijn geoptimaliseerd voor het transporteren van een grote verscheidenheid aan bijvoorbeeld dozen. De zwaartekracht rollenbanen worden op strategische plaatsen binnen de totaaloplossing gepositioneerd zodat de meest optimaal intern transportoplossing ontstaat.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten