/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Robotisering

Voor het effectiever en sneller laten verlopen van productieprocessen wordt in de meeste gevallen robotisering toegepast. ARCO is gespecialiseerd in de toepassing van robots binnen diverse productieprocessen.

Het inzetten van robots kan helpen bij verschillende verbeteringen in productieprocessen zoals:

 • Het verhogen van de capaciteit;
 • Het verhogen van de kwaliteit van het eindproduct (minder fouten);
 • Het verlagen van werkdruk;
 • Het verlagen van productiekosten.

Toepassing van de robot(s)

ARCO’s toonaangevende, high-speed industriële robots omvatten ultra-wendbare, manoeuvreerbare zevenassige en unieke dubbelarmige robots (15-assig) met een hoog laadvermogen. Met de geavanceerde controllers, vision-systemen, randapparatuur en andere componenten, kan ARCO een (totaal)oplossing voor u configureren die is afgestemd op uw productiebehoeften.

Een robotoplossing binnen een intern productieproces wordt vaak ingezet als een:

 • In Line (In een productieproces/machine);
 • Between Line (tussen een productieproces of machines);
 • End off Line ( aan het einde van het productieproces/machine);
 • Totaaloplossing.

De robots zijn geschikt voor het verrichten van diverse activiteiten binnen uw productieproces, namelijk voor: het verpakken en palletiseren van uw producten, het doseren van uw producten, het verplaatsen van uw producten, het inpakken van uw producten en het stapelen van zakken en dozen.

Voordelen

Door middel van robotisering wordt het werk voor medewerkers interessanter en uitdagender. Robots helpen bij het productiever inzetten van medewerkers door het automatiseren van taken die energie en kracht kosten.  Zo kunnen medewerkers zich meer gaan focussen op activiteiten die juist energie opleveren. Dus meer productiviteit en een hogere capaciteit. Het gebruik van robots brengt nog veel andere voordelen met zich mee, namelijk:

 • Minder eentonig werk en minder werk van repeterend karakter;
 • Verhoging van de capaciteit;
 • Geen zware belasting meer voor uw medewerkers, dus minder ziekteverzuim;
 • Door automatisering ontstaan er minder fouten dus gaan de foutmarges omlaag;
 • Robots creëren continuïteit in uw productieproces;
 • Sneller productie,- en minder tijdverlies;
 • Kostenverlagend;

 

Een robot kan niet alle menselijke taken overnemen. Denk hierbij aan randvoorwaarden die verzorgd moeten worden om een robot goed te kunnen laten functioneren. Het personeel dient meer te gaan organiseren en sturen om de processen goed te laten verlopen. De robot is hierbij juist een hulp.

Investeringskosten

De investeringskosten van een robot hangt af van de moeilijkheidsgraad van het proces dat uitgevoerd dient te worden. Met de aanschaf van een robot gaat een investering gepaard, maar daarnaast beslist de tool en de programmering de totaalprijs. ARCO heeft robotspecialisten in huis die vertrouwd zijn met de programmering van de robot(s). In samenwerking met onze elektro en software engineers maakt ARCO maatwerk dat naadloos aansluit op uw productieproces.

Mogelijkheden

Elk model is compatibel met één of meer robotbesturingsmodellen. Robots zijn ook los te implementeren.  

Voor meer informatie en/of mogelijkheden over robotisering adviseren wij u een vrijblijvend gesprek aan te gaan met een van onze specialisten. Onze specialisten zullen samen met u uw huidig productie proces analyseren en daarin bespreken welke mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot robotisering van toepassingen zijn binnen uw organisatie of afdeling. Dit bepalen ze onder andere door uw vereiste laagvermogen en specificaties.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten