Delta Robot

Werking Industriële Robots

Doordat de industriële robot vanuit één punt werkt, is deze oplossing geschikt voor het verwerken van lichte tot zware producten. De industriële robot is zeer wendbaar en kan alles rondom het ankerpunt bereiken. Waar bijvoorbeeld een deltarobot alleen in een cirkel kan reiken en beperkt wordt door de drie armen, kan een industriële robot ook boven en onder de arm alles bereiken. 

Het is mogelijk om een industriële robot handmatig aan te sturen, maar een industriële robot kan ook worden geprogrammeerd om taken zelfstandig uit te voeren. Daarbij kan een operator vooraf instellen welke handelingen de industriële robot verricht. Denk hierbij aan het selecteren, oppakken en verplaatsen van de gewenste producten. Afhankelijk van de functie van de industriële robot kan deze worden uitgerust met bijvoorbeeld een magneet, een grijphand of zuignappen.    

 

Toepassing Industriële Robots

Een industriële robot van ARCO kan in alle industrieën worden ingezet. De mogelijkheden zijn eindeloos. De industriële robot kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het verplaatsen, stapelen en ontstapelen van pallets of voor het selecteren en verplaatsen van pakketjes met uiteenlopende afmetingen en gewicht. Een industriële robot kan zich niet door de gehele ruimte verplaatsen, maar is afhankelijk van het scharnierpunt van de arm. Dit betekent dat deze oplossing eenvoudig in nieuwe en bestaande productielijnen kan worden geïmplementeerd, maar wel op één plaats in de lijn komt te staan en niet over de gehele lijn kan worden ingezet. 

Delta Robot in metaalindustrie

Voordelen Industriële Robots

De voordelen van een industriële robot van ARCO zijn:  

  • De industriële robot kan worden aangepast op de kenmerken van de te verwerken producten; 
  • De industriële robot kan van licht tot zware producten verwerken; 
  • Vooraf kunnen gewenste instellingen worden ingevoerd zodat de industriële robot volledig automatisch kan werken; 
  • Vanaf het scharnierpunt heeft de industriële robot een bereik van 365 graden;  
  • Doordat operators niet meer zelf producten hoeven te tillen, hebben ze meer ruimte voor andere werkzaamheden en krijgen ze minder ergonomische klachten; 
  • Door het geautomatiseerde proces neemt de downtime af tot een minimum.  

 

Misschien ook interessant

Heb je een robot nodig met een groter bereik? Kijk ook eens naar onze gantry robot. Doordat de gantry robot op de bovenloop is gemonteerd, kan deze zich door de gehele hal verplaatsen. Wil je zo snel mogelijk zo veel mogelijk producten sorteren? Dan kan de delta robot van ARCO een geschikte oplossing zijn. Deze robotoplossing sorteert met een hoge snelheid. Op zoek naar een robot die de werkzaamheden van jouw operators ondersteunt en aanvult? Kijk ook eens naar onze cobot oplossingen 

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Innovatie - Jean Pierre en Stefan

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op