Voordelen van onze doseeroplossingen

De technieken die wij inzetten voor het zo efficiënt en effectief mogelijk doseren van bulkgoederen, zorgen voor de volgende voordelen:  

Zachte materiaalhandling
Met een oplossing van ARCO ben je ervan verzekerd dat jouw goederen niet beschadigd, verkleind of vermalen worden. We ontwerpen een machine met het oog op het te verwerken product. Zodat het niet alleen zo snel mogelijk, maar ook zo zorgvuldig mogelijk wordt gedoseerd.
Constante volumedosering
Of je de eerste of de duizendste dosering meet; alle doseringen zijn precies hetzelfde. Doordat we de flow van het product onder controle hebben en kunnen bijsturen, zorgen we ervoor dat de ARCO-kwaliteit keer op keer wordt gewaarborgd.
Grote diversiteit aan doseertechnieken
Doordat wij ervaring hebben met zeer uiteenlopende doseertechnieken, kunnen we voor iedere situatie altijd zorgen voor de beste en de best passende oplossing.
Lage onderhoudskosten
ARCO werkt met robuuste en duurzame materialen die lang mee gaan. Door onze degelijke ontwerpen worden de onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

ARCO biedt verschillende technieken om bulkgoederen gecontroleerd te doseren. Met het loss-in-weightprincipe worden producten gedoseerd op basis van gewichtsafname. Maar bulkgoederen kunnen ook gedoseerd worden aan de hand van toename of afname van volume. Naast doseren op basis van gewicht, bieden we ook andere oplossingen. Voor iedere vraag bieden wij een antwoord op maat.  

Daag ons uit
Paul

Unieke oplossingen van ARCO

De doseermachines van ARCO onderscheiden zich door een slim en degelijk ontwerp. Wij bouwen machines met het oog op de lange termijn. Waarom een doseeroplossing van ARCO?  

  • Wij zorgen voor maatwerk, zodat jij een oplossing hebt die werkt.  
  • Onze robuuste installaties zijn ontworpen om lang mee te gaan en om onder verschillende omstandigheden uitstekend te functioneren.  
  • De basis van onze doseeroplossingen is de transportband, omdat wij altijd gaan voor de meest efficiënte oplossing. 

ARCO voor oplossingen van A tot Z

Voor de branches agri & food, logistiek en recycling & bulk ontwikkelen wij robuuste, onderhoudsvriendelijke machines die specifiek zijn afgestemd op de wensen van de klant. Onze ervaren medewerkers leveren projecten turnkey op, dus inclusief bewerking en besturing. Het ontwerpen en realiseren van oplossingen op maat wordt uitgevoerd door specialisten met ruim twintig jaar ervaring in het vakgebied. Met de grootste zorg en motivatie bouwen wij voor jou de meest optimale oplossing.

Bekijk onze andere oplossingen voor Industry, Recycling & Bulk

Aanvullingen op onze hardware oplossingen

Wij zien geen losse machines, maar wij kijken altijd naar het gehele proces. We vinden het belangrijk dat we onze klanten een totaalpakket aanbieden, met de meest effectieve en efficiënte lijnen, de beste ondersteuning en de betrouwbaarste service.  

Wat onze klanten in de Industry, Recycling & Bulk markt over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

‘ Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Mushrooms Greenwood Mushrooms
Referentie Agri ARCO

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Paul en Eric
Daag jij ons Industry, Recycling & Bulk team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak