Werking krathandlingsysteem

Om een compleet beeld te geven hoe ons krathandelingsysteem werkt geven we hieronder stapsgewijs uitleg. In de afbeelding hieronder kun je de stappen visueel bekijken.

Stap 1: De operator zet als eerste middels een heftruck de pallet met lege kratten op de invoerrollenbaan. Vervolgens komt de pallet bij een centreerpunt. Dit centreerpunt zal automatisch de pallet zo centreren dat deze in de juiste positie staat.

Stap 2: Eerst wordt de pallet onder de stapels weggehaald. Vervolgens worden de lege kratten automatisch ontstapeld met de dépalletizer. De lege kratten worden dan op een zone gestuurde rollenbaan gezet en de lege pallets worden afgevoerd via de zijkant naar de palletizer.

Stap 3: Een haakse overzetter oftewel een transfer unit zorgt ervoor dat de lege kratten hun weg op de juiste manier vervolgen naar de verschillende vulposities.

Stap 4: Daarna komen de kratten aan bij de verschillende vulposities. Hier worden de kratten gevuld met voeding voor de insecten.

Stap 5: Tot slot vervolgen de kratten hun weg richting de palletizer. Hier worden alle volle kratten gestapeld waarna deze kratten weer op een pallet gestapeld worden. Het krathandelingsysteem is een systeem dat zichzelf in balans houdt. Dit houdt in dat alle pallets hergebruikt worden.

 

ARCO's krathandlingsysteem

+
+

Palletizer/stacker
Lees meer

Lees meer
+
+

Haakse overzetter/Transfer unit
Lees meer

Lees meer
+
+

Vulposities voeding insecten

Lees meer
+
+

Afvoer lege pallets naar Palletizer/Stacker

Lees meer
+
+

Dépalletizer/Destacker
Lees meer

Lees meer
+
+

Afvoer pallet met volle kratten
Lees meer

Lees meer
+
+

Aanvoer pallet met lege kratten
Lees meer

Lees meer
ARCO logo uiting

Algemene informatie krathandlingssysteem

  • Kratafmeting: 800 x 600 x 190
  • Capaciteit: 600-800 kratten per uur
  • Modulair opgebouwd
  • Snelheidscontroles
  • Maatwerk mogelijk
  • Uitvoering: RVS
  • Zone gecontroleerd systeem, geen kratbeschadiging
Meer weten? Neem contact met ons op