Mogelijkheden met shredders

Er zijn tal van mogelijkheden waarbij shredders helpen om het productieproces of afvalstroom te optimaliseren. Shredderoplossingen beperken zich niet tot een bepaalde productgroep, maar kunnen voor uiteenlopende toepassingen ingezet worden. We komen ze vaak tegen voor het verkleinen van hout, afval, plastic, metaal, mineralen, glas, elektronica, papier, karton en van organische artikelen, net als rubber en touw. Arco heeft voor elke shredder verschillende snijders ontwikkeld volgens de specifieke eigenschappen van elk materiaal. De breedte van bijvoorbeeld de messen, de tandvorm, het aantal tanden per mes en hun plaatsing op de omtrek bepalen de prestatiekenmerken van elke snijder. ARCO stelt niet alleen hoge kwaliteitsnormen voor de juiste snijder. Ook belangrijk zijn de stabiele zitting op de as en de gemakkelijke, servicevriendelijke vervanging. Voor ieder product wordt de best passende oplossing aangeleverd.

Zien hoe deze voordelen in de praktijk naar voren komen? Bekijk onze machines. We bespreken graag alle mogelijkheden voor jouw organisatie.

Detailfoto van een kluitenbreker.
Kluitenbreker ARCO-Solutions.
ARCO logo uiting.

Voordelen van onze shredderoplossingen

ARCO zorgt voor shredderoplossingen op maat, die passen bij het product dat verkleind of vermalen dient te worden. Er zijn naast een optimaal afgestelde machine nog meer voordelen. 

Laag geluidsniveau
Het vermalen en verkleinen van producten kan nogal wat geluid met zich meebrengen. Maar de machines van ARCO zijn dusdanig op het materiaal afgestemd, dat het geluidsniveau minimaal is
Onderhoudsarm
De shredderoplossingen van ARCO zijn gemaakt om lang mee te gaan. Door het robuuste ontwerp gaat de machine lang mee en hoeft er niet veel onderhoud te worden gepleegd.
Eenvoudig te installeren
Samen kijken we naar de meest geschikte plek in de productielijn om een shredder van ARCO te plaatsen. Door het eenvoudige ontwerp kan de installatie op meerdere plekken binnen een lijn geplaatst worden
Onderhoudsvriendelijk
De shredderoplossingen van ARCO zijn eenvoudig uit elkaar te halen voor onderhoud. Snijschijven zijn afzonderlijk uitwisselbaar en zeefdekken en hamers zijn eenvoudig te verwisselen of te vervangen
Ramon Cox

Unieke oplossingen van ARCO

Geen oplossing van ARCO is hetzelfde, ook de shredderoplossingen onderscheiden zich door: 

  • Mogelijkheden om shredders en zeven te combineren tot een compacte totaaloplossing; 
  • Perfecte afstemming van de installatie op het te shredderen product, de productielijn en de klantwens; 
  • Laag energieverbruik en een zo efficiënt mogelijke inzet van iedere oplossing.  

ARCO voor oplossingen van A tot Z

Voor de branches Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industry, Recycling & Bulk ontwikkelen wij robuuste, onderhoudsvriendelijke machines die specifiek zijn afgestemd op de wensen van de klant. Onze ervaren medewerkers leveren projecten turnkey op, dus inclusief bewerking en besturing. Het ontwerpen en realiseren van oplossingen op maat wordt uitgevoerd door specialisten met ruim twintig jaar ervaring in het vakgebied. Met de grootste zorg en motivatie bouwen wij voor jou de meest optimale oplossing.

Daag ons uit

Bekijk onze andere hardware-oplossingen

Aanvullingen op onze hardware-oplossingen

We leveren naast onze totaal processen ook kleine installaties aan, die makkelijk te integreren zijn in een bestaand productieproces. We vinden het belangrijk dat we onze klanten elke mogelijkheid kunnen bieden, met de meest effectieve en efficiënte lijnen, de beste ondersteuning en de betrouwbaarste service.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Medewerkers Paul, Eric en Ramon

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak

Wij blijven voortdurend innoveren