/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Spanwelle zeef

Een Spanwelle zeef is een zeefdoek dat een beweging het doek strak getrokken wordt en het product gelanceerd wordt. Er komen veel g-krachten op het product. Het voordeel van een spanwelle zeef is dat het zeer kleine fracties en kleverige substanties kan zeven. 

Spanwelle zeef

Een Spanwelle zeef is uitermate geschikt voor het zeven van vochtige stortgoederen zoals bijvoorbeeld compost, zand en houtsnippers. Op de Spanwelle zeef zijn zeefmatten eenvoudig uit te wisselen. Hierdoor is de zeefconstructie geschikt om verschillende fracties te zeven. Een Spanwelle zeefmachine ook wel Flip Flop zeef genoemd is in staat droge fracties af te zeven van 2 mm tot 12 mm.

Eigenschappen van de Spanwelle zeef

De Spanwelle zeef is opgebouwd uit zeefmatten die bestaan uit kwadraat-of sleufgaten, de Spanwelle zeef is verkrijgbaar in een 2 fractie uitvoering. Een Spanwelle zeef is inzetbaar in biomassa industrie en Recycling.

Toepassing van de Spanwelle zeef

Een Spanwelle zeef wordt gebruikt om materialen op vooraf bepaalde afmetingen te kalibreren. De zeefdekken worden verschillende keren per seconden uitgetrokken. Door deze snelle bewegingen wordt het materiaal met grote kracht omhoog geprojecteerd, en kunnen deeltjes niet in het zeefdek blijven zitten en obstructies veroorzaken. Dit zorgt voor het zeer efficiënt zeven.

Spanwelle zeeftechniek en andere zeeftechnieken

De engineers van ARCO ontwikkelen klant specifieke oplossingen die in de meeste gevallen turnkey opgeleverd worden. Verschillende zeeftechnieken zorgen ervoor dat bijvoorbeeld hout en stenen uit mest, zand en vergelijkbare substanties gefilterd worden. Het integreren van zeeftechnieken in het bulk handling proces is essentieel voor een goed eindresultaat van het eindproduct. Afhankelijk van de substantie, de installatie en het materiaal dient een passende zeeftechniek gekozen te worden. ARCO heeft naast de Spanwelle zeef een groot aantal andere zeeftechnieken in huis zoals:

Specialisten van ARCO adviseren graag welke zeeftechniek het beste past in uw specifieke situatie, ontwikkelen en realiseren de oplossing op maat. Algemene voordelen waar zeeftechnieken zoal voor dienen zijn het verminderen van productie stilstand, het realiseren van lagere reinigingskosten, het realiseren van lagere onderhoudskosten, een hogere productiecapaciteit en een robuuste en slijtvaste installatie.

ARCO

ARCO is specialist in turnkey oplossingen die productie verhogend en kostenefficiënt werken. We leveren hoogwaardige, klantspecifieke oplossingen die zorgen voor een betere continuïteit, flexibiliteit en productiviteit. Installaties worden betrouwbaarder, efficiënter en effectiever. In samenspraak met onze klanten ontwikkelen we betrouwbare en kostenefficiënte oplossingen.

ARCO is actief in verschillende branches, waaronder Agri & Food, Supply Chain & Internal Logistics en Industy, Recycling & Bulk. We bieden kleinschalige standaardoplossingen, maar verzorgen ook grote turnkeyprojecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten