/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Pallet handling

ARCO is gespecialiseerd in pallet handling ofwel het intern transporteren van pallets, kratten en halffabricaten. Door gebruik van rollenbanen, draaitafels, palletliften en pallet ontstapelaars is het mogelijk om pallets volledig geautomatiseerd van A naar B te transporteren.

Pallet transportsysteem

Een pallet transportsysteem kan onderdeel zijn van het complete pallet handling proces voor de inname en uitgifte van goederen. Engineers van ARCO ontwikkelen de meest efficiënte en effectieve oplossing voor uw intern transport en de handling van pallets. Het is mogelijk om bijvoorbeeld draaitafels, pallet liften, stapelaars en ontstapelaars te integreren in het pallet transportsysteem zodat pallets en kisten volledig geautomatiseerd van A naar B worden getransporteerd. Daarbij focussen onze specialisten erop dat systemen betrouwbaar en flexibel zijn en bovendien zorgen voor een hogere productiviteit.

Verschillende typen pallets

ARCO werkt met modulaire systemen waardoor te allen tijde elementen aan het pallet transportsysteem kunnen worden toegevoegd. Het pallet handling systeem kan worden ontwikkeld voor elk type pallet zoals:

  • Europallets
  • DPB-pallets
  • Pallet boxen
  • Pallets voor eenmalig gebruik
  • Pallets met afwijkende afmetingen

Pallets gemaakt van de volgende materialen:

  • Hout
  • Kunststof
  • Karton

De installaties zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren en snel leverbaar.

Traverse wagen / Shuttle

Om grotere afstanden af te leggen kan gebruik worden gemaakt van traverse wagens, ook wel shuttles genoemd. De traversewagen is een perfect alternatief voor een volledige rollenbaan en is uitermate geschikt voor handling van pallets. Een traverse wagen rijdt volledig automatisch over rails. Een groot voordeel van het gebruik van een traversewagen ten opzichte van de volledige rollenbaan door te bouwen, is de mogelijkheid om de rails over te steken. Hierdoor blijven alle plaatsen in het gebouw ook tijdens productie bereikbaar voor medewerkers, schoonmaakdiensten en servicemonteurs. Naast het grote voordeel van bereikbaarheid is een traverse wagen ook kostenbesparend omdat minder materalen nodig zijn. Luxe traverse wagens worden uitgerust met een veiligheidsscanner en kunnen de perfecte schakel zijn tussen bijvoorbeeld twee gebouwen.

Download de brochure ARCO Pallet handling

Rollenbanen

Rollenbanen zijn uitstekend geschikt voor het automatisch transporteren van pallets. Ook tussen twee processen, bijvoorbeeld tussen het verpakken en het coderen van pallets zijn rollenbanen uitstekend geschikt. Rollenbanen zijn uitermate geschikt voor pallet handling van zware pallets en functioneren perfect in extreme omstandigheden waar veel vervuiling optreedt zoals bij bedrijven in de Industry, Recycling of Bulk. De specialisten van ARCO selecteren altijd de best passende materialen. Door installaties van robuust materiaal te bouwen, wordt onderhoud tot een minimum beperkt.

Draaitafels

Voor het maken van bochten of om pallets van de ene naar de andere proceslijn te begeleiden kunnen draaitafels worden ingezet. Wanneer een pallet op de draaitafel komt te staan, draait de rollenbaan 90 graden. De pallet wordt vervolgens door aangedreven rollen naar de desbetreffende route getransporteerd.

Weegmachines

Pallets kunnen in de lijn van rollenbaan worden gewogen om het exacte gewicht te bepalen alvorens de pallets getransporteerd worden. Het exacte gewicht wordt middels slimme technologie doorgestuurd naar de computer voor codering en labeling.

Codering & Labeling

In de pallet handling proceslijn is het mogelijk om codering en labeling van pallets volledig te automatiseren. Pallets kunnen worden voorzien van een label met daarop de gegevens van de producent, eindgebruiker en eigenschappen van de pallet zoals omvang en gewicht.

Verzamelstation

Aan het einde van het pallet handling proces is het mogelijk om pallets te sorteren en te verzamelen op een zogenaamd verzamelstation. Vanaf het verzamelstation kunnen pallets worden getransporteerd naar de eindbestemming.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten