/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Weegsystemen

Het afwegen van groenten en fruit is een van de belangrijkste stations in het totale verwerkingsproces. Nauwkeurig afwegen kan direct veel geld besparen. De engineers van ARCO hebben verschillende intelligente weegoplossingen ontwikkeld voor diverse groenten en fruit. Enkele voorbeelden van weegoplossingen zijn de ARCO in-line weegmachine, het Triple Deck Systeem en de multihead weegmachine.

Champignon weegsysteem

Met behulp van de ARCO Champignon weegsysteem is het mogelijk om groenten en fruit, na oogsten, snel en efficiënt af te wegen. De Light to Perform verpakkingslijn voor het verpakken van producten in bakjes is speciaal ontwikkeld voor producten in lichtgewicht verpakkingen, zoals zachtfruit, snackgroenten, tomaten en champignons. Producten staan vaak voor de uitdaging hoe deze producten snel en efficiënt en met zo min mogelijk weggeefgewicht te verpakken. Met de zelfsturende verpakkingslijn met een slimme Light to Perform functie besparen producenten 4 tot 6 procent op productverlies door overgewicht in de verpakking. Doordat de nieuwe verpakkingslijn elke verpakking weegt en direct aangeeft hoe de operator het ideale gewicht kan bereiken, ontstaat daarnaast een hogere productiecapaciteit. Een enkele operator kan tot wel 100 bakjes per minuut zelfstandig op het juiste gewicht zetten.

Lees meer over de champignon weegsysteem

Triple Deck System

Het Triple Deck Systeem ontwikkeld voor het verpakken van groenten en fruit zoals tomaten, druiven en aardbeien in kleine verpakkingen. Het Triple Deck Systeem presteert uitstekend in de AGF industrie en helpt telers bij het efficiënt verpakken hun groenten en fruit. Het Triple Deck Systeem kan een grote variëteit aan verpakkingen verwerken, waaronder bakjes, platte borden en dozen. Volle kratten met vers geoogste producten lopen automatisch via een rollenbaan naar de werktafels. Vervolgens worden de eenheden op de werktafels handmatig gewogen door een operator. Het aantal operators is afhankelijk van het te verwerken product, alsmede van de specifieke verpakkingsgrootte en het werktempo. Nadat de verpakking is afgewogen, wordt deze op een transportband geplaatst. De transportband is onderverdeeld in 2, 3 of 4 lijnen die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Daarna lopen de verpakkingen via het Triple Deck Systeem automatisch door naar een inliner waarna het product klaar is om afgedekt (geseald of gedekseld) te worden.

Lees meer over het Triple Deck Systeem

Emiel Lacet

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met Emiel Lacet via: +31 (0)88 - 0065300 of mail naar emiel.lacet@arco-solutions.nl 

Wat u van ons mag verwachten