/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Champignon weegsysteem

“Hoe verpak ik mijn champignons snel en efficiënt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?” Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuw zelfsturend champignon weegsysteem met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.

In-line weegsysteem

Met behulp van het ARCO in-line weegsysteem is het mogelijk om groenten en fruit, na oogsten, snel en efficiënt af te wegen. Een enkele operator kan tot 100 eenheden per minuut afwegen. De ARCO weegmachine presteert uitstekend in de champignon en zacht fruit industrie. Het champignon weegsysteem is geschikt om elk gewenst recept, tussen de 50 en 1000 gram te verwerken. Per recept is het gewenste gewicht vrij instelbaar. De meest voorkomende toepassingen zijn 250 en 500 gram. Uitgaande van deze recepturen verwerkt het weegsysteem voor champignons tot 60 verpakkingen per minuut, met slechts 1 operator! De weegmachine is onderverdeeld in 2 sporen met elk 3 onafhankelijke weegbandjes. Bakjes met ondergewicht, goed gewicht en overgewicht komen in willekeurige volgorde op de weegbandjes te staan. Bakjes met goed gewicht worden automatisch verder getransporteerd naar het volgende station in de verpakkingslijn. Bakjes met onder en overgewicht worden handmatig gecorrigeerd door een operator.

LED Indicator

Op elk weegbandje geeft de weegmachine voor champginons middels een LED-indicator aan hoeveel onder- of overgewicht in een bakje zit. De operator ziet in een oogopslag of er een groot of een klein product uit een bakje genomen moet worden of juist bij gelegd moet worden om het gewenste gewicht te bereiken. Door producten op deze manier af te wegen wordt het gewicht per bakje stabieler en het verlies door overgewicht lager.

Machine eigenschappen

• Capaciteit tot 100 verpakkingen p/min
• Bediend door 1 operator
• Elk gewenst recept tussen 50 en 1000 gram instelbaar
• Minder menselijk falen
• Minder verlies door overgewicht
• Snellere doorloop, dus verser verpakt
• Lagere kostprijs per product

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied van het weegsystemen voor champignons is breed. Het champignon weegsysteem presteert uitstekend in de champginon industrie. Bovendien is de machine uitermate geschikt voor het afwegen van zachtfruit zoals aardbeien, druiven, frambozen en bessen. Laat u door ARCO informeren in welke toepassing de Control Weegmachine voor u een aanzienlijke capaciteitsverhoging zou kunnen realiseren, ook voor een nog hogere capaciteit kunt u bij ons terecht. Neem contact op met de specialisten van ARCO.

Daarnaast zijn onze systemen ook uitermate geschikt voor de aanvoer van fusten, de afvoer van lege fusten en de aanvoer van dozen / kratten met daaraan gekoppeld palletiseermachines.

Download de brochure PM2020 HC weegsysteem Champignon (HC = High Capacity)

Download de brochure PM2020 MC weegsysteem Champignon (MC = Medium Capacity)

 

 

Ger van Knippenberg

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ger van Knippenberg via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar ger.van.knippenberg@arco-solutions.nl

 

Wat u van ons mag verwachten