top labelaar (sealer) ARCO

Werking Top Labelaar

Volle open bakjes worden door de Top Labelaar van ARCO dichtgemaakt om de producten zo lang mogelijk vers te houden. Dit wordt gedaan door een laagje folie op de bovenkant van het bakje te plakken. Het voordeel van de Top Labelaar is dat dit systeem eenvoudig meerdere formaten bakjes kan verwerken. Een top sealer die de afdichting op het bakje smelt, heeft voor ieder formaat bakje een andere mal nodig. Bij de Top Labelaar hoeft een enkele operator alleen het formaat plastic aan te passen en kan dus relatief snel gewisseld worden tussen verschillende formaten bakjes en top seals. Dat is stukken voordeliger dan voor ieder formaat een nieuwe mal aanschaffen.

De toplaag wordt vervaardigd van doorzichtige recyclebare plastic en kan daarnaast ook gemaakt worden met voorgedrukte recyclebare plastic. Wanneer de toplaag op het bakje is aangebracht, kan de Top Labelaar ook direct een etiket printen en aanbrengen. Dit etiket kan zowel aan de boven- en onderkant van het bakje als aan de zijkanten bevestigd worden. Via een band kan het bakje vervolgens de laatste stappen van het productieproces doorlopen en klaargemaakt worden voor vervoer.

Toepassing Top Labelaar

De top seal kan gecombineerd worden met plastic bakjes, kartonnen bakjes en pulpbakjes (van gerecycled materiaal). De enige voorwaarde is dat ze een randje hebben waar het seal op geplakt kan worden. De Top Labelaar wordt met name in de voedingsindustrie gebruikt en is zeer geschikt voor zachtfruit, welke los in bakjes zitten, zoals: aardbeien, paddenstoelen, verse kruiden, kersen en blauwe bessen.

Bekijk video Top Labelaar

Voordelen Top Labelaar

De voordelen van een Top Labelaar van ARCO zijn:

 • Geschikt voor bakjes van klein tot groot;
 • Een combinatie van top seal en etiket in één machine;
 • Minimale kosten en tijd bij wisselen van formaat bakje;
 • Gemakkelijk in bestaande lijnen te integreren;
 • Capaciteit tot wel 100 bakjes per minuut;
 • Stuk minder stroomverbruik dan een top seal machine met warmte;
 • Er wordt gewerkt met recyclebaar plastic;
 • Het aantal gaatjes in de folie is naar wens in te richten;
 • Mogelijkheid om direct op de folie te printen;
 • Mooi strak gesloten bakjes;
 • Gebruiksvriendelijke bediening;
 • Een flexibel inzetbaar en hygiënisch ontwerp.

Misschien ook interessant

ARCO heeft naast een top labelaar ook tray sealers, dekselaars, stretch wrappersflowpackers, dozensluiters, dozenopzetters, punnet inserters en punnet dispensers. Wij helpen je graag met het vinden van de best passende en meest voordelige oplossing voor jouw organisatie. 

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op