Onderkant van een punnet dispenser

Werking Punnet Dispenser

Om te beginnen moet de punnet dispenser worden geïnstalleerd boven een bestaand transportsysteem. Dat is mogelijk op nagenoeg ieder transportsysteem. Om de machine te starten, plaatst de operator stapels punnets in de punnet-input boven de machine. Vervolgens drukt de operator op de groene knopt en begint de machine stapels punnets te scheiden met een maximale capaciteit van 60 stuks per minuut.  

De machine is in staat om punnets met verschillende afmetingen te verwerken, zodat de instellingen niet telkens gewijzigd hoeven te worden. De machine heeft een persluchtaansluiting van 6 bar nodig en een 230V stroomvoorziening. De punnet dispenser is vervaardigd volgens de internationale voorschriften HACCP en EHEDG en heeft een laag onderhoudsinterval.  

Toepassing Punnet Dispenser

Het toepassingsgebied van de punnet dispenser is ongekend groot. De machine heeft zich bewezen in de champignon- en zachtfruitindustrie. Bovendien is de dispenser ideaal voor het verwerken van punnets voor onder andere druiven, aardbeien, frambozen en bosbessen. 

Punnet dispenser

Voordelen Punnet Dispenser

De voordelen van een punnet dispenser van ARCO zijn:   

  • De punnet dispenser verhoogt de productiecapaciteit; 
  • De punnet dispenser zorgt voor een hogere efficiëntie; 
  • Één enkele operator kan dezelfde productievolumes bereiken als meerdere operators die handmatig de bakjes van elkaar halen.  

Misschien ook interessant

ARCO heeft naast punnet dispensers ook stretch wrappers, tray sealers, dozensluiters, dozenopzetters, top labelaars en punnet inserters. Wij helpen je graag met het vinden van de best passende en meest voordelige oplossing voor jouw organisatie. 

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op