Punnet insterter

Werking Punnet Inserter

De lijn is in staat om een stapel lege kratten automatisch te verenkelen. Daarna worden de stapels punnets gescheiden en in de lege kratten geplaatst. Vervolgens worden de kratten die gevuld zijn met lege punnets weer opgestapeld. De lijn bestaat uit een transportband, een ontstapelaar, een scheidingsunit en een stapelaar.  

De ontstapelaar tilt een stapel lege kratten op en plaatst deze vervolgens een voor een op de transportband. De transportband verplaatst de kratten naar de scheidingseenheid die ervoor zorgt dat de lege kratten worden gevuld met punnets. Vervolgens worden de gevulde kratten weer opgestapeld. Zodra de gewenste stapelhoogte is bereikt,  voert de transportband de stapel af. Een operator verplaatst de stapel naar een locatie in het magazijn. Er is maar één operator nodig, waar eerst operators nodig waren om stapels lege kratten te vervoeren, stapels punnets te plaatsen en stapels gevuld met punnets van de lijn te nemen.  

Toepassing Punnet Inserter

De punnet inserter wordt met name in de agri-foodbranche veelvuldig gebruikt. Deze machine is ontwikkeld voor de champignonindustrie, maar kan heel goed gebruikt worden voor zachtfruit zoals aardbeien of frambozen.  

Bekijk video Punnet Inserter

Punnet inserter

Voordelen Punnet Inserter

De voordelen van een tray sealer van ARCO zijn:   

  • De punnet inserter verhoogt de productiecapaciteit; 
  • De punnet inserter zorgt voor een hogere efficiëntie; 
  • Één enkele operator kan dezelfde productievolumes bereiken als meerdere operators die handmatig de bakjes plaatsen.  

Misschien ook interessant

ARCO heeft naast punnet inserters ook stretch wrappers, flowpackers, dekselaars, tray sealers, dozensluiters, dozenopzetters, top labelaars en punnet dispensers. Wij helpen je graag met het vinden van de best passende en meest voordelige oplossing voor jouw organisatie. 

  

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten in de Agri & Food markt over ons zeggen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger
Daag jij ons Agri & Food team uit?

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op