Snijmolens

Werking snijmolens

De werking van de snijmolen is afhankelijk van de soort shredder. Hieronder staan drie soorten snijmolens beschreven: 

1-asser snijmolen
Een 1-asser-shredder is een snijmolen die het product verkleint met behulp van één trage, stil lopende, zeshoekige werk-as met een vast tegenmes. Het ontwerp van de 1-asser-shredder is compact dankzij de robuuste, gelaste constructie. Het is mogelijk om de gebruikte snijschijven van de shredder afzonderlijk van elkaar uit te wisselen. De molen is trillingvrij. 

 2-asser snijmolen
De 2-asser-shredder is een snijmolen die werkzaam is met twee trage, stil lopende zeshoekige werk-assen. De shredder is gemakkelijk in te bouwen in reeds bestaande lijnen of te implementeren bij het realiseren van een nieuwe totaaloplossing. De snijschijven zijn afzonderlijk van elkaar uitwisselbaar. Door de werking van de shredder in combinatie met een geperforeerd scherm blijft het materiaal zo lang zitten in de snijeenheid totdat de deeltjesgrootte op de juiste omvang zijn verkleind voordat ze verdergaan in het interne proces. 

4-asser snijmolen
De 4-asser-shredder voert net zoals de 1- en 2-asser-shredders de vermindering-, verkleinings- en recyclingwerkzaamheden uit. Dit gebeurt met behulp van vier trage, stil lopende zeshoekige werk-assen. Net zoals bij de andere twee shredders is er ook aan deze shredder door de lage trillingen weinig onderhoud nodig. Ook de energiekosten zijn laag. De materialen in de 4-asser-shredder blijven net zolang zitten in de snijeenheid totdat de deeltjesgrootte onder de gat-diameter zakken.  

 

 

Toepassing snijmolens

Snijmolens worden vooral in de recycling en bulk toegepast. Denk hierbij aan: hout, papier, blik, groente, fruit, karton en schroot. Maar ook andere uiteenlopende producten kunnen door een snijmolen versneden worden. 

snijmolen

Voordelen snijmolens

De soorten snijmolens hebben allemaal dezelfde voordelen, namelijk

 • 1 + 2-asser-snijmolen zijn vrij van trilling; 
 • 4-asser-snijmolen heeft weinig trilling; 
 • Lage onderhoudsfrequentie; 
 • Lange levensduur; 
 • Lage onderhoudskosten; 
 • Robuuste gelaste constructie; 
 • Lage energiebehoefte; 
 • Snijschijven afzonderlijk uitwisselbaar; 
 • Zeer goed opnamegedrag, zelfs van omvangrijke objecten; 
 • Hoge mate van verbrijzeling.  
 • In combinatie met een geperforeerd scherm blijft het materiaal zo lang zitten in de snijeenheid totdat de deeltjesgrootte onder de gatdiameter zakt en pas dan wordt ontladen. 

Misschien ook interessant

Naast snijmolens, heeft ARCO ook nog andere shredderoplossingen. We helpen je graag bij het maken van een keuze voor de shredderoplossing die het best bij jullie bedrijf en product past. Kijk ook eens naar onze hamermolens, maalmolens of kluitenbrekers.

Aanvulling op onze hardware-oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware-oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

”Als je gezamenlijk denkt in oplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket en de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons, aldus de opdrachtgever.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte lijn neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Mari van Gool Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-boosters met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Erik en Paul

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Maak een afspraak