Schudzeef / trilzeef ARCO-Solutions.

Werking Schudzeef

De schudzeef moet gemonteerd zijn op een stevige ondergrond, die geen enkele secundaire trillingen toelaat. Het instellen van de machine gebeurt door het aanpassen van de gewichtsinstellingen, waardoor een exact niveau van trillingen verkregen wordt, om te voldoen aan de behoeften van de toepassing zonder overmatige slijtage te veroorzaken. Door de schuddende beweging van de zeef worden lichte en zware delen van elkaar gescheiden. 

Toepassing Schudzeef

Een schudzeef oftewel een trilzeef is een machine dat trillingen gebruikt om materialen te scheiden op basis van hun grootte. Het kan worden gebruikt voor een breed scala aan producten, waaronder:

 • Grondstoffen in de voedingsmiddelenindustrie, zoals meel, suiker, zout en specerijen;
 • Bulkmaterialen in de chemische en farmaceutische industrie, zoals poeders, granulaten en pellets;
 • Aggregaten in de bouwsector, zoals zand, grind en stenen;
 • Materialen in de recyclingindustrie, zoals plastic, glas, papier en metaal;
 • Vloeistoffen in de chemische en farmaceutische industrie, om vaste stoffen te scheiden van vloeistoffen;

Over het algemeen wordt een trilzeef gebruikt om materialen te scheiden op basis van hun grootte, vorm en dichtheid. Het is een veelzijdig apparaat dat in veel verschillende industrieën wordt gebruikt.

 

Schud en trilzeef ARCO-Solutions.

Voordelen Schudzeef

De voordelen van een schud-/trilzeef zijn: 

 • Hoge efficiëntie: Schudzeven zijn zeer efficiënt in het scheiden van materialen op basis van grootte. Ze kunnen grote hoeveelheden materiaal verwerken en snel en nauwkeurig scheiden.
 • Eenvoudige bediening: Schudzeven zijn eenvoudig te bedienen en vereisen geen speciale vaardigheden of training. Het enige wat nodig is, is het in- en uitschakelen van de machine en het afstellen van de zeefparameters. Makkelijk te integreren in bestaande productielijnen.
 • Veelzijdigheid: Schudzeven kunnen worden gebruikt voor het scheiden van een breed scala aan materialen, waaronder poeders, granulaten, pellets, aggregaten en vloeistoffen.
 • Duurzaamheid: Schudzeven zijn robuust en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in zware industriële omgevingen.
 • Eenvoudig onderhoud: Schudzeven hebben weinig onderhoud nodig en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt en onderhouden.

 

Misschien ook interessant

Op zoek naar een zeef, maar niet zeker welke zeefoplossing het best past bij jouw product? Laat je vrijblijvend informeren door onze experts. Gericht op zoek naar een soort zeef? Kijk ook eens naar onze trommelzeven, swingzeven, sterrenzeven, vingerzeven, magneetsystemen en RDF-zeven. 

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

Door de recycling installatie van ARCO kunnen we hetzelfde werk met minder operators uitvoeren. Het systeem zorgt voor een snellere doorvoer van producten en zo goed mogelijke omstandigheden van onze operators. 

Coolrec Coolrec
Logo Coolrec

Doordat we nauw samenwerkten met ARCO werd alles in overleg ontwikkeld en past de mega silobunker precies bij wat wij als substraten nodig hadden. Een prettige samenwerking met goed resultaat.

Substraten Substraten
Logo fabriek

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

We zochten een doseersysteem dat vakken met klei kon vullen en daarbij ook nog kon zorgen voor een goede verdeling in de vakken. Bij het leeghalen van de vakken zijn we nu in staat om een goed mengsel van de gemalen klei richting de fabriek te brengen. Door het doseringssysteem van ARCO zijn er veel minder schommelingen in de klei, wat de kwaliteit ten goede komt. 

Steenfabriek Beek Steenfabriek Beek
logo_Vandersanden

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Erik Jeuken

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

 • Onze kennis is jouw kennis
 • Wij staan nooit stil
 • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op