/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Sorteer oplossingen

Inkomende goederen worden bij voorkeur volledig geautomatiseerd en efficiënt verwerkt. De keuze voor de juiste sorteeroplossing is hierbij een uiterst belangrijke beslissing. De keuze hangt af van verschillende criteria, zoals de vereiste snelheid en de eigenschappen van de te sorteren producten. ARCO ontwikkelt, produceert en implementeert de juiste sorteeroplossing voor elke toepassing. Onderstaand een aantal mogelijke standaard oplossingen die ARCO biedt. Voor zeer complexe sorteerprocessen is ARCO in staat om een sorteerlijn op maat te ontwikkelen.

Crossbelt sorter

De crossbelt sorter is een volledig geautomatiseerd sorteringssysteem voor kartonnen dozen, enveloppen, dozen en zakken. Pakketten worden gesorteerd over honderden van verschillende out-puts. Een crossbelt sorter is gemakkelijk aan te passen aan de gewenste capaciteit. Een gemiddelde crossbelt sorteeroplossing sorteert 12.000 pakketten per uur. Een crossbelt sorter is uitermate geschikt voor nachtdistributie. Foutloze sortering bij hoge snelheid is mogelijk op verschillende variabelen, zoals postcode, pakketformaat of gewicht. Het geavanceerde systeem zorgt ervoor dat de producten onbeschadigd gesorteerd worden.

Bekijk de video.

Push sorter

Een push sorter wordt vaak gebruikt voor het sorteren van kleine hoeveelheden rond 1.600 pakketten per uur. Met behulp van een robotarm haalt de machine een product uit de lijn. Dit is een gemakkelijke manier om producten te sorteren op gewicht of om producten uit de productielijn te halen na metaaldetectie. In veel gevallen worden push sorters toegepast op rollenbanen. Ze kunnen ook in andere toepassingen worden gebruikt. Twee grote voordelen van de push sorter zijn de lage investeringskosten en de variabele toepassingsmogelijkheden.

String sorter

De string sorter wordt toegepast op rollenbanen om producten en dozen van het ene op het andere spoor te transporteren. De 'strings' van de string sorter bevinden zich net onder het transportoppervlak. Wanneer een product naar het andere spoor moet worden vervoerd, geeft de intelligente software een commando aan de 'string' om te bewegen als het product voorbij komt. Het product beweegt over de 'strings' naar het andere spoor. Een gemiddelde string sorter heeft een capaciteit van 3.500 pakketten per uur.

Pop-up high speed sorter

Pop-up sorters kunnen in twee typen worden verdeeld, namelijk: (1) rollers pop-up sorters (gemonteerd tussen rollenbanen) en (2) riem pop-up sorters (gemonteerd tussen transportbanden). De riem pop-up sorter wordt vaak 'zipsorter' genoemd. Beide sorters hebben een uitgaande waaier van 15º tot 90º, ofwel links, rechts of rechtdoor. Met behulp van intelligente software weet de machine precies op welke tijd en in welke richting het pakket moet worden vervoerd. De pop-up sorter heeft een capaciteit van 3.000 pakketten per uur. De riem zipsorter heeft een capaciteit van 5.000 pakketten per uur.

Bekijk de video over de zipp sorter.

Op maat gemaakt

ARCO levert een groot aantal standaard oplossingen voor het sorteren van producten. In enkele gevallen voldoet een standaard oplossing niet en is ARCO in staat om een op maat gemaakte sorteeroplossing te ontwikkelen. Een projectteam zorgt ervoor dat de beste oplossing wordt ontwikkeld op basis van de wensen van de klant, de productkenmerken en de vereiste capaciteit. 

Albert Vermeulen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Albert Vermeulen via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar albert.vermeulen@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten