/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Start realisatie mega project Scherpenhuizen

/
Woensdag 22 februari 2017

Eerder berichtte ARCO over de bouw van proceslijnen in het splinternieuwe distributiecentrum van Scherpenhuizen in Eindhoven. ARCO is recent gestart met de realisatie van het grote project waarin straks geheel automatisch dozen en pallets met groenten en fruit afgeleverd worden. Voor ARCO is dit een van de grootste projecten ooit.

Turn-key oplossing

In het nieuwe distributiecentrum van ruim 40.000 vierkante meter verzorgt ARCO de complete logistieke installatie. In het DC komen faciliteiten voor het opslaan, verpakken, groeperen, sorteren, etiketteren en het ompakken van groenten en fruit. ARCO installeert proceslijnen voor zowel volle als lege fust, welke aansluiten op reeds bestaande verpakkingslijnen. Daarnaast worden onder andere oplossingen voor pallethandling geïnstalleerd zoals volautomatische palletiseeroplossingen, palletliften en het transport naar een palletboxreiniger. Voor dit project zijn ook een aantal nieuwe machines door ARCO ontwikkeld zoals bigbox stapelaars en bigbox kantelaars. Bestaande machines en proceslijnen worden door ARCO verhuist van de oude naar de nieuwe locatie. ARCO verzorgt de oplossing compleet turn-key. Na oplevering is de installatie direct klaar voor gebruik.

Koppeling ERP systeem

Alle machines en proceslijnen worden middels PLC besturing aangestuurd en gekoppeld met het centrale ERP systeem JD Edwards. De koppeling van machines aan het ERP systeem stelt Scherpenhuizen in staat om bijvoorbeeld automatisch te plannen en geeft inzicht in capaciteit, processnelheid, machine en operator performance. Zowel nieuwe als bestaande machines worden aangesloten op centrale verdeelkasten en gekoppeld met het ERP systeem.

Voortgang

Om continuïteit en kwaliteit te kunnen bieden worden bij ARCO gedurende het project altijd dezelfde processtappen doorlopen. Allereerst wordt een projectteam samengesteld bestaande uit: Vertegenwoordiging vanuit de klant, een ARCO engineer, een ARCO projectleider en diverse externe specialisten. Het projectteam heeft als centrale doelstelling om de best mogelijke oplossing te ontwikkelen, welke naadloos aansluit op de klantvraag. Een (gesimplificeerd) voorbeeld van welke processtappen het projectteam doorloopt is als volgt:

1. Projectverduidelijking waarin de klantvraag onderzocht wordt
2. Engineeringfase
3. Haalbaarheidsstudie
4. Assemblagefase
5. Operationele testfase
6. Trainings- en implementatiefase

Assemblage

De engineeringfase is grotendeels afgerond en recent is gestart met de assemblage van de proceslijnen. Het distributiecentrum wordt voorzien van verschillende transportbanen met een lengte tot 200 meter. De oplevering van het gebouw en de proceslijnen staat gepland in maart 2017.