Feed Design Lab Wanssum

Praktijkonderzoek - en educatiecentrum

ARCO is trotse partner van Feed Design Lab geworden. Feed Design Lab is het praktijkonderzoek – en educatiecentrum voor innovatie & verduurzaming in de diervoedersector. Met het partnerschap wil ARCO een bijdrage leveren aan innovatie op gebied van duurzame technologie in de gehele sector.

De productielijn voor diervoeding in het Feed Design Lab is recent volledig geïnnoveerd. Het beschikt nu over de nieuwste en meest innovatieve machines om zo de best mogelijke onderzoeken aan grondstoffen, recepturen en technologie te kunnen doen. ARCO deelde zijn expertise door een flash off transportband toe te voegen aan de productielijn voor diervoering. Met de samenwerking creëert ARCO een netwerk van initiatiefnemers voor de diervoeding sector.

Flash off band ARCO

Flash off band

De Flash off transportband vangt hete en olie houdende korrels op. Door de korrels beheerst op te vangen en te transporteren via de Flash off band is de korrelbreuk minimaal. Daarnaast is een module op de transportband geïnstalleerd die temperatuur en gassen razendsnel uit de korrels neemt zodat deze niet gaan kleven. De transportband is speciaal voor ‘Feed Design Lab’ op maat gemaakt zodat het systeem perfect past in de bestaande situatie.

“Met de samenwerking creëren we een netwerk van initiatiefnemers voor de diervoedersector. Het is geweldig dat de samenwerking en kennisdeling tussen bedrijven een boost krijgt. We zijn er van overtuigd dat op termijn de diervoedersector versterkt wordt. Daar dragen we als ARCO graag ons steentje aan bij.”