/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO present op International Strawberry Fair in Hoogstraten

/
Dinsdag 17 juli 2018

ARCO presenteert de Light to Perform verpakkingslijn op de Internationale Mechanisatie en Demonstratie dag van de Aardbei in Hoogstraten (BE).

Een grote aardbei erbij, een kleine aardbei eruit. Terwijl de bakjes met aardbeien voorbij komen, geeft de machine precies aan hoe groot de afwijking in gewicht is. Bakjes die binnen de marges vallen, lopen via een andere band richting de verpakkingsmachine. Dat is het principe van de de weeg- en verpakkingslijn van ARCO. De lijn zorgt voor een hoge mate van efficiency in het verpakkingsproces en bespaart 2-5% op weggeef gewicht. 

Weegmachine aangepast

ARCO uit Horst ontwikkelt innovatieve machines en installaties voor het wegen, verpakken en palletiseren van producten in de agri & food. Om aardbeien, frambozen en ander zacht fruit nog efficiënter op minimaal gewicht te kunnen afwegen is de Light to Perform weegmachine geïnnoveerd. De geïnnoveerde weegmachine heeft een totaal ander uiterlijk gekregen, er kunnen hogere capaciteiten mee worden gehaald, hij is flexibeler en prijsgunstiger.

Hogere capaciteit

De snelheid van het menselijk handelen is tot op heden altijd bepalend voor de capaciteit van het afwegen. Met de nieuwe versie van de weeglijn is het mogelijk om aan twee kanten te werken. Twee operators in plaats van één. Met een extra operator kunnen hogere capaciteiten worden gehaald.

Hogere flexibiliteit

Naast een hogere capaciteit heeft de nieuwe weegmachine ook een hogere flexibiliteit. Vanaf heden kan zowel van rechts naar links als van links naar rechts worden gewerkt. Dit zorgt voor een hogere mate van flexibiliteit in het verpakkingsproces.

Prijsgunstiger

Het aantal weegunits in de machine is gereduceerd van 10 tot 6. Hierdoor kan de machine tegen een gunstigere prijs worden geleverd. Dit betekent dat de nieuwe weegmachine een kortere terugverdientijd heeft en een hogere Return On Investment geniet.

Toepassing

De nieuwe zelfsturende weegmachine met Light to Perform functie van ARCO is ideaal voor producten die in de verpakking worden geplukt zoals, zacht fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen), champignons.

Internationale Mechanisatie & Demonstratie dag van de Aardbei

ARCO presenteert zich op 22 september 2018 op de Internationale Mechanisatie & Demonstratie dag van de Aardbei in Hoogstraten om meer te vertellen over de weeglijn en om de door u gestelde vragen te beantwoorden. We maken een gratis berekening van wat u kunt besparen. U vindt ARCO in een aparte stand op het terrein. Kijk voor meer informatie over de zelfsturende verpakkingslijn met Light to Perform functie op www.arco-solutions.nl.