/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO realiseert nieuw transportsysteem voor digital print

Maandag 12 november 2018

ARCO heeft voor een fulfilment partner in digital print een op maat gemaakt transportsysteem gerealiseerd. Het bedrijf heeft één doel: printmogelijkheden van resellers én die van de klanten van resellers vergroten. De klant is zowel nationaal als internationaal actief.

Om het intern transport van de uitgaande goederenstroom te verbeteren heeft ARCO in samenwerking met de klant een nieuw transportsysteem ontwikkeld. Het systeem brengt een hogere mate van efficiëntie binnen het totale productieproces. De door ARCO ontwikkelde verpakkingslijn start na het productieproces.

Hoe het werkt

Het totale proces bestaat uit een aantal verschillende stappen. Onderstaand worden de processtappen uitgebreid beschreven en toegelicht. 

1. Doos op maat

De installatie is aangesloten op een dozen station waar kartonnen dozen op maat gemaakt worden gesneden zodat het perfect om het geproduceerde product past. Het dozenstation zorgt voor een reductie in het transporteren van lucht ten opzichte van standaard dozen. Elk geproduceerd product wordt gekoppeld aan een doos op maat middels een orderlabel met barcode. Deze dozen en producten worden vervolgens getransporteerd naar verschillende verpakkingsstations. Middels verschillende scanners wordt bepaald welke producten naar welke verpakkingsstations lopen.

2. Verpakkingsstations

Er zijn vier verpakkingsstations ingericht. Een station voor verpakkingen kleiner dan 150cm, een station voor verpakkingen groter dan 150cm, een combinatie station waar meerdere producten in 1 verpakking worden verpakt kleiner dan 150cm en een combinatiestation voor verpakkingen groter dan 150cm. Producten komen met doos op maat aan bij de verpakkingsstations. Een operator zorgt ervoor dat het product in de doos wordt verpakt. Vervolgens wordt het verpakte product en het leegfust op de transportband geplaatst. Dit wordt automatisch getransporteerd naar het juiste station in de lijn met behulp van de eerder aangebrachte barcode en een scanner. Dit zorgt voor een hogere mate van efficiëntie.

3. Barcodes

Dozen worden voorzien van een orderlabel met twee barcodes. Met barcode 1 wordt de route bepaald die de doos in de verpakkingslijn moet afleggen. Barcode 2 bevat de gegevens van de bestelling. Orderlabels worden gedurende het verpakkingsproces verschillende keren gescand door automatische barcode scanners.

4. Sorteerstation

Zodra de producten verpakt zijn, wordt een transportlabel op de doos geplakt met de verzendgegevens. Daarna wordt een automatische mismatch scan uitgevoerd om te controleren of het orderlabel en verzendlabel matchen. Hiermee wordt gegarandeerd dat de juiste producten naar het juiste adres worden verstuurd. Ook wordt het volume gemeten en worden de dozen gewogen. Deze gegevens worden opgeslagen in een databank.

Na het wegen worden de dozen getransporteerd naar de sorteerstations. Er zijn verschillende sorteerstations voor route orders en sorteerstations per vervoerder. Dit zorgt voor efficiency in het outbound proces.

Voordelen van de installatie:

 • Efficiënt transporteren en verpakken
 • Reductie in luchttransport
 • Automatisch sorteren van verpakkingen
 • Automatische registratie van volumes en gewichten
 • Automatische controle orderlabel en verzendlabel

Ontwikkeling van de installatie

Om een passende en kwalitatieve installatie te ontwikkelen worden bij ARCO vaste processtappen doorlopen. Allereerst wordt een projectteam samengesteld bestaande uit: Vertegenwoordiging vanuit de klant, een ARCO engineer, een ARCO projectleider en indien nodig externe specialisten. Het projectteam heeft als centrale doelstelling om de best mogelijke oplossing te ontwikkelen, welke naadloos aansluit op de klantvraag. Een (gesimplificeerd) voorbeeld van welke processtappen het projectteam doorloopt is als volgt:

 • Projectverduidelijking waarin de klantvraag onderzocht wordt
 • Engineeringfase
 • Haalbaarheidsstudie
 • Assemblagefase
 • Operationele testfase
 • Trainings- en implementatiefase

Wilt u meer informatie over dit systeem of vrijblijvend advies? Neem contact op met een van onze adviseurs via info@arco-solutions.nl of telefoonnummer 088-006 5300.