/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO in dagblad de Limburger

/
Maandag 29 mei 2017

Bij ARCO loopt alles op rolletjes

Wie wel eens een pakje krijgt via DHL, schoenen koopt bij Foot Locker, graag champignons eet of friet van Aviko bakt, maakt grote kans dat een bedrijf uit Horst achter de schermen een belangrijke rol speelt.

Ooit begonnen als fabrikant van ‘lopende banden’ is ARCO Solutions  inmiddels uitgegroeid tot een internationaal opererende producent van geautomatiseerde verpakkingsmachines, weegsystemen en transportsystemen. Het bedrijf is actief in de sectoren industrie en recycling, agrifood en de logistiek. Veel van de systemen die ARCO verkoopt, worden aan de Stationsstraat in Horst bedacht, ontworpen en gebouwd. Dat geldt bijvoorbeeld voor een van de succesnummers van het bedrijf: een volledig geautomatiseerde weeglijn voor champignons. Recentelijk nog verkocht naar Canada en Nieuw-Zeeland. Behalve in die landen is het bedrijf ook bezig in België, Duitsland, Amerika en China. Ook in de eigen regio is de onderneming actief. Bijvoorbeeld bij Aviko, maar ook bij diverse champignontelers in Noord-Limburg.

Net als de transportbanden loopt het bij ARCO Solutions momenteel op rolletjes. Het bedrijf profiteert naar eigen zeggen behoorlijk van de toenemende behoefte aan manieren om productie en logistieke processen zoveel mogelijk te automatiseren. De Horstenaren spelen daarop in door kant en klare oplossingen te bieden, die zijn aangepast op de specifieke behoefte van de klant.

De onderneming is op haar huidige plek inmiddels uit haar jasje gegroeid en opent in oktober een nieuwe productielocatie, eveneens in Horst. Daar krijgt het bedrijf de beschikking over 5000 vierkante meter productieruimte en 1000 vierkante meter aan kantoren. ARCO Solutions wil daar op termijn van vijftig technisch geschoolde medewerkers doorgroeien naar 150.