/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Projecten

ARCO is gespecialiseerd in het realiseren van complete projecten. Hierin wordt de complete situatie overzien en gecoördineerd. Desgewenst worden projecten turnkey opgeleverd. Medewerkers van ARCO hebben naast bulk handling en pallet handling ook een ruime ervaring in scheepsbelading en scheepsontlading.

Scheepsbelading en ontlading

Voor een wereldspeler in de ijzererts hebben de specialisten van ARCO een transportsysteem gemaakt voor het beladen van zeeschepen. In samenwerking met de opdrachtgever is een transportband systeem ontwikkeld met twee vullijnen. Het meest unieke aan de gehele installatie is dat deze is geïnstalleerd op drijvende pontons. Het grootste voordeel hiervan is een drijvend laad dok dat na gebruik eenvoudig verplaatst kan worden naar een nieuwe locatie. De platform lengte is +/-  120 meter en de installatie heeft een afvoer capaciteit van in totaal 4000 ton per uur. De transportbanden die van de vaste wal komen hebben een vrij dragende overspanning van 30 meter en zijn zo opgesteld dat ze onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.

Daarnaast is door de medewerkers van ARCO een scheepslos installatie gebouwd waarbij de klant met behulp van een kraan goederen uit schepen kan lossen. Het product wordt middels de kraan in een bunker geschept en van hieruit wordt het product middels een transportband installatie aan wal gebracht. Uniek aan dit project is de vrijdragende transportband die tijdens het transport van goederen weggedraaid wordt en vlak op het ponton wordt gelegd.

Rubber recycling

Voor diverse opdrachtgevers in de recycling van rubber, het sorteren van rubber en het produceren van halffabricaat rubber hebben de medewerkers van ARCO de productielocatie opnieuw ingericht. Daarbij is de complete proces installatie ontwikkeld en gerealiseerd door medewerkers van ARCO.

Binnen de recycling branche bouwt ARCO machines en installaties van stevig en onderhoudsarm materiaal. Naast een degelijke constructie wordt bijvoorbeeld een twee- of drielaags transportband gemonteerd. Transporteurs om het granulaat van verschillende fracties te transporteren naar de juiste locatie zijn duurzaam en onderhoudsarm.

ARCO is bedreven in het integreren van intelligente weegsystemen die via een junction box in contact staan met de weegcomputer, waarin de gewenste gegevens direct geregistreerd worden. Eveneens installeert ARCO systemen om middels een vultrechter big bags te vullen of los te storten in opslag vakken. Door een koprol magneet te integreren kunnen ferro metalen worden gescheiden van het rubber. De magneetband is strikt noodzakelijk bij recyclingpuin om goedgekeurd materiaal te kunnen leveren.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten