/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Coolrec

Voor een toonaangevende partij in Europa op gebied van recycling van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA), plastics en non-ferro metalen heeft ARCO in samenwerking met de klant het recyclingproces geautomatiseerd.

Het nieuwe verwerkingsproces kan worden verdeeld in verschillende fasen:

Fase 1 van het verwerkingsproces start bij de stortbunker waarin Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA) met een loader worden gestort. De stortbunker zorgt ervoor dat het product in gelijkmatige hoeveelheid op de transportband terecht komt.

In fase 2 zorgt de transportband voor het transport van producten tussen de stortbunker en de sorteerunit, welke 6 meter boven het maaiveld staat. Om weersinvloeden te minimaliseren is zowel de stortbunker als de transportband voorzien van een overkapping. Producten worden onder de overkapping getransporteerd naar de sorteercabine.

Fase 3 start in de sorteercabine waar AEEA handmatig worden gedemonteerd en de duurzame materialen van elkaar worden gescheiden. De sorteercabine staat op 6 meter hoogte boven containers waardoor duurzame materialen zoals hout, koper en ijzer vanuit de sorteercabine gestort worden. Een operator kan op deze manier zeer efficiënt duurzame materialen scheiden. De herwonnen grondstoffen worden per container afgevoerd. Restafval wordt middels een transportband afgevoerd uit de sorteerunit.

Voordeel behaald bij Coolrec

  • Gelijkmatig hoeveelheid op de transportband
  • Weer resistent door bandoverkapping
  • Ruimtebesparing door sorteercabine op 6 meter hoogte
  • Efficiënter sorteren en recyclen van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul@arco-solutions.nl

Efficiënter sorteren en recyclen van Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten

Coolrec