/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO recycled blikjes

/
Donderdag 01 april 2021

Het afvalprobleem in onze samenleving is groot. In de meeste gevallen weet de consument niet wat de impact is van zijn gedrag, dat ontzettend veel afval veroorzaakt. Er wordt constant naar oplossingen gezocht om deze grote hoeveelheid afval op een goede manier te kunnen verwerken en hergebruiken. Een van deze oplossingen is de invoering van statiegeld op afval (zoals frisdankflessen en bierkratten), zodat consumenten dit afval in gaan leveren. Op die manier kan het afval hergebruikt worden en wordt het afvalprobleem kleiner.

Statiegeld op blikjes in 2022

Op dit moment zit er al statiegeld op flessen vanaf 1 liter. Om de grote hoeveelheid afval te verminderen, zal vanaf 2022 ook statiegeld op blikjes ingevoerd worden. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor het milieu, omdat er dan nog meer afval gerecycled kan worden en het zwerfafval minder wordt. Momenteel vindt recycling echter voornamelijk plaats in het buitenland. Ruim een derde van ons afval gaat naar het buitenland (bron: CBS), omdat er onvoldoende recycling capaciteit hier in Europa is om het totale aanbod te kunnen recyclen. Dit is natuurlijk geen goede oplossing! De recycling zou ook op een verantwoorde wijze plaats kunnen vinden in Nederland. Hier zijn dan wel de juiste installaties en processen voor nodig.

De oplossing - Shredders

ARCO kan voorzien in deze zaken! Door in de afgelopen jaren samen te zijn gaan werken met de juiste partners, ontwikkelen én leveren wij een breed scala aan shredders. Hiermee kan afval, bijvoorbeeld blikjes, gedoseerd en verkleind worden voor de volgende stap. Onze shredders kunnen voor iedere klant en iedere situatie worden ingezet en hebben al jarenlang een bewezen staat van dienst in de recycling. Het recyclen van blik wordt voor onze shredders kinderspel, doordat precies de juiste snijders zijn ontwikkeld volgens de specifieke eigenschappen van dit materiaal. De breedte van bijvoorbeeld de messen, de tandvorm, het aantal tanden per mes en hun plaatsing op de omtrek zijn precies goed ingesteld om blikjes op een optimale manier te kunnen snijden.

Stel je eens voor dat je het recyclingpercentage van blikjes etc. verder kunt verhogen…. Samen met ons kun je het verschil maken om blikjes op een duurzame manier te recyclen. We zijn sterk en flexibel om de juiste keuzes te maken in je proces. Met onze shredders kunnen we deze producten verkleinen in een door u gewenste fractie. Of het nu gaat om een enkele machine of een turn key oplossing, ARCO heeft alles in huis om je bij te staan in de next step van je Recycling oplossing(en). Wij gaan graag met je in gesprek om samen een oplossing op maat te vinden.

Contact opnemen kan via: paul.albers@arco-solutions.nl of bel:  +31 (0)88-006 5300