/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Arco rondt eerste fase af van een mooi project

/
Woensdag 10 juni 2020

Recent heeft ARCO bij een grote logistieke dienstverlener welke de goederen stroom organiseert voor een internationale speler op het gebied van medisch-technologische machines/onderdelen, de eerste fase van een prachtig project afgerond. In het distributiecentrum van het medisch-technologiebedrijf is ARCO bezig met het installeren van een complete, intelligente, turnkey Warehouse Automation systeem. Dit is een effectief en efficiënt systeem waarin picking, packing, consolidatie en sortering centraal staan.

De mechanisatie bestaat uit 2 verschillende fases, namelijk:

Fase 1 – Lege dozen

Via het Warehouse Management System worden de desbetreffende orders vrijgegeven en dit resulteert in de eerste stap van het systeem, namelijk: de (lege) doosafmeting. Deze wordt door een box on demand-machine geproduceerd. Nadat de juiste lege doos gereed staat zal hij worden voorzien van een unieke barcode (QR), welke gekoppeld is aan de desbetreffende order. Via de unieke barcode weet het ARCO Warehouse Management Systeem exact waar en in welke zone (in dit geval welke mezzanine floor) de lege dozen getransporteerd dienen te worden. De lege dozen wordt tot slot in batches van maximaal 12 dozen vrijgegeven en worden nadat ze op de juiste verdiepingsvloer zijn aangekomen in een Pick-trolley geplaatst, waarna het Picking-proces via een Pick logica kan plaatsvinden.

Impressie Warehouse Automation System

Fase 2 – Volle dozen
Wanneer de operator een trolley gepickt heeft, plaatst hij/zij de volle dozen weer handmatig op de baan van een van de verdiepingsvloeren (1,2 of 3). Op iedere verdiepingsvloer lopen operators met elk hun eigen Pick-trolley. Alle dozen passeren een weegstation waarbij het verwachtte gewicht gecheckt wordt met het werkelijke gewicht. Klopt dit? Dan mag de doos door anders gaat hij naar een reject-baan. Sommige dozen hebben een VAS (Value Added Service)-indicator en krijgen nog een aparte behandeling.

Vervolgens gaan de dozen naar de packtafels waar eventueel documenten of andere benodigdheden worden toegevoegd. Daarna gaan de dozen door 2 random automatische dozensluiters. Achter de dozensluiters worden nog documenten in een pouch op de doos geplakt doormiddel van een document-feeder. Sommige dozen gaan daarna in consolidatie of ze gaan rechtdoor waar het shipping-label op de doos geplakt wordt om vervolgens gesorteerd te worden naar de juiste chute.

Het intelligente Warehouse Management System van ARCO weet vanaf het begin dat een barcode gekoppeld dient te worden aan een bepaalde order, welke route de dozen/pakketjes dienen af te leggen en welke documenten en shipping labels dienen toegevoegd te worden.

Voordelen Warehouse Automation System

  • Capaciteit: tot 2500 pakketten/dozen per uur;
  • Transport: modulair;
  • Sorteren: 8 chute (eenvoudig uit te breiden naar meer);
  • WCS: Alleen communicatie bij de start en eind van het proces;
  • WCS: volledige materiaal controle;
  • WCS: label en documenten beheer/afhandeling;
  • SLA: ARCO levert een compleet Service Level Agreement 24/7.

Impressie Warehouse Automation System

Denkt u dat dit ook een mooie, complete oplossing is voor uw bedrijf? Of heeft u vragen over het Warehouse Automation System? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag!