/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

ARCO deelt ervaringen bij persintroductie SolidWorks 2017

/
/
/
Maandag 24 oktober 2016

Vorige week lanceerde Dassault Systèmes de nieuwste versie van SolidWorks 2017 tijdens een speciale persintroductie in -s' Hertogenbosch. ARCO gebruikt reeds enkele jaren de software SolidWorks voor het ontwerp en design van machines en installaties. Tijdens de software introductie was ARCO aanwezig om klantervaringen uit de praktijk te delen met software ontwikkelaars en de pers.

Nieuw in SolidWorks 2017

De nieuwste release van SolidWorks bevat tal van features die engineering van een machine of installatie makkelijker maken. Zo is het met de nieuwe versie mogelijk om mechanische ontwerpen en het design van elektronische onderdelen te integreren. De module 3D visualisatie van SolidWorks is uitgebreid met een functie die CAD data eenvoudig omzet in 3D reality beelden (virtual reality) die met Google Cardboard bekeken kunnen worden.

Mechatronica

De verbeterde software maakt het mogelijk om bij nieuwe ontwerpen, printplaten (PCB's) direct door te sturen naar de mechanische designs in SolidWorks. Hierdoor is het mogelijk om elektro en mechanisch beter en sneller op elkaar af te stemmen. ARCO investeert veel in mechatronica opleidingen. De mogelijkheid tot betere integratie van elektronica en mechanica sluit hierop naadloos aan.

Klantervaringen

Namens ARCO gaf directeur Ralph Wijnands een presentatie over zijn ervaringen met betrekking tot de implementatie van SolidWorks in zijn organisatie. ARCO werkt reeds 3 jaren met SolidWorks. In het eerste jaar van implementatie vergt SolidWorks meer inspanning door engineers. Dit komt omdat men met SolidWorks moet leren werken. Een nieuwe werkwijze moet geadopteerd worden door de gehele organisatie. Er ontstaat een inspanningspiek in het eerste jaar, waarna de inspanningen geleidelijk afnemen en de capaciteit stijgt. "Na ongeveer 1 jaar begon SolidWorks voor ons vruchten af te werpen. Inmiddels kunnen we een hogere capaciteit draaien met hetzelfde aantal engineers" aldus directeur Ralph Wijnands. Projecten van ARCO bestaan altijd uit een deel configure to order en een deel engineering to order. Er wordt gestreefd naar een verhouding van 25% - 75% waarbij het grootste deel uit configure to order bestaat.