/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Transportsystemen

Verschillende soorten transportsystemen kunnen worden ingezet om producten geautomatiseerd van A naar B te transporteren. ARCO ontwikkelt op maat gemaakte transportsystemen met transportbanden, rollenbanen, traversewagens en transport kettingen. Afhankelijk van welk transportsysteem het meest geschikt is voor de toepassing wordt een transportsysteem ontwikkeld.

Transportbanden

Transportbanden gemaakt van rubber presteren uitstekend in extreme omstandigheden. Rubber transportbanden worden voornamelijk gebruikt op robuuste installaties in industriële sectoren. De banden zijn leverbaar in tal van verschillende maten en profielen, met en zonder meenemers. Tevens is een groot assortiment geprofileerde transportbanden leverbaar.

Rubber transportbanden

ARCO beschikt over een eigen confectie afdeling waar rubber transportbanden op klantspecificatie worden gemaakt. Rubber transportbanden kunnen worden voorzien van een stuursnaar, meenemers en golfranden. Daarnaast kunnen rubber transportbanden geprofileerd uitgevoerd worden, bijvoorbeeld met een chevron profiel. De banden kunnen zowel in de werkplaats als op locatie eindloos gemaakt worden door middel van vulkaniseren of door toepassing van mechanische verbinders. Door de grote voorraad rubber transportbanden, eigen confectie machines in combinatie met 24 uur per dag, 7 dagen per week service is ARCO in staat om snel reparaties uit te voeren. Dit betekent voor de klant minder stilstand en een lagere eigen voorraad.

Golfranden

Golfranden bieden een oplossing wanneer er sprake is van een capaciteitsgebrek en / of ruimtegebrek. Deze golfranden kunnen, in combinatie met breedtestabiele banden en meenemers, capaciteit verhogen en ruimte besparen. De hoek waaronder getransporteerd wordt, is hierdoor aanzienlijk vergroot. Golfranden kunnen met behulp van sidelocks aan de verschillende meenemers worden verschroefd wat de stabiliteit en capaciteit van de transportband verder vergroot.

Morsranden / langsranden

Met behulp van onze langsranden en morsranden wordt efficiënter getransporteerd. Morsen wordt beperkt en hierdoor raken installaties niet verstopt en beschadigd. Het monteren van langsranden en morsranden voorkomt onnodige slijtage en voorkomt onnodige stilstand van transportband installaties.

Stuursnaren

Wanneer rubber transportbanden onregelmatig belast of beladen worden, kunnen deze worden uitgerust met stuursnaren. De stuursnaren zorgen voor een stabiele rechte bandsturing en verplaatsing van producten. Verschillende stuursnaren die toegepast worden zijn bijvoorbeeld de V-snaar profielen (trapezium vorm). Het confectioneren geschiedt op basis van koud vulkanisatie, ARCO beschikt ook over de mogelijkheid dit d.m.v. warm vulkanisatie uit te voeren. Warme vulkanisatie wordt vooral geadviseerd bij transportbanden in extreme omstandigheden.

Meenemers

Meenemers worden op de transportband gemonteerd om te voorkomen dat producten van de band af glijden wanneer de transportband in een installatie met hoogteverschil geïnstalleerd wordt. Meenemers gemaakt van rubber worden op de band gevulkaniseerd. Rubber meenemers, zijn beschikbaar in rechte uitvoering, maar ook met een knik van ca. 60° en ca. 80°.

Rollenbanen

Rollenbanen worden veelvuldig toegepast voor automatisch intern transport van allerlei goederen. Ook bij het transporteren van zware pallets en in zware omstandigheden met veel vervuiling functioneren rollenbanen perfect. ARCO's engineers kiezen altijd voor de best mogelijke oplossing. Door installaties van hoogwaardige materialen samen te stellen, wordt onderhoud tot een minimum beperkt.

Transportketting

Transport via een kettingbaan wordt ingezet voor het intern transporteren van onder andere goederen, halffabricaten, pallets en kisten. Met een kettingbaan zijn producten zeer nauwkeurig te positioneren. Daarnaast is de kettingband enorm sterk, waardoor zware gewichten eenvoudig getransporteerd kunnen worden. Kettingbanden zijn leverbaar met 2 of 3 sporen.

Traverse wagen / Shuttle

Een traverse wagen is een uitstekend middel om grote afstanden te overbruggen en daarmee een perfect alternatief voor een volledige rollenbaan. Een traverse wagen rijdt volledig automatisch over rails. Een groot voordeel van het gebruik van een traversewagen ten opzichte van de volledige rollenbaan door te bouwen, is de mogelijkheid om de rails over te steken. Hierdoor blijven alle plaatsen in het gebouw ook tijdens productie bereikbaar voor medewerkers, schoonmaakdiensten en servicemonteurs. Naast het grote voordeel van bereikbaarheid is een traverse wagen ook kostenbesparend omdat minder materalen nodig zijn. Luxe traverse wagens worden uitgerust met een veiligheidsscanner en kunnen de perfecte schakel zijn tussen bijvoorbeeld twee gebouwen.

Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul.albers@arco-solutions.nl

Wat u van ons mag verwachten