/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Project kunststof recycling

Voor een wereldspeler in de markt van kunststof en recycling hebben de specialisten van ARCO de complete logistieke inrichting verhuist naar een modern pand met state-of-the-art productiefaciliteiten. Daarbij is de totale de installatie door ARCO aangepast en geoptimaliseerd. ARCO heeft zowel de verhuizing als de benodigde engineering, assemblage en software aanpassingen uitgevoerd. De klant heeft één aanspreekpunt voor het complete project.

Doordat ARCO over zowel over een eigen service afdeling, productie faciliteiten als eigen engineers beschikt is het mogelijk om het complete project door één bedrijf uit te laten voeren. Naast het uitvoeren van de verhuizing is gekeken mogelijkheden voor procesoptimalisatie in de nieuwe situatie. Daarbij zijn bestaande machines hergebruikt en de complete besturing is opnieuw gebouwd en geinstalleerd.

Overstortpunten zorgen in veel gevallen voor morsen, vervuiling en daardoor hoge reinigingskosten. Om reinigingskosten te reduceren werd een installatie ontwikkeld met minder overstortpunten. ARCO ontwikkelde een unieke gebogen band waardoor kunststof tussen twee schredders getransporteerd wordt, zonder overstortpunten. Er wordt nauwelijks gemorst waardoor de reinigingskosten gereduceerd zijn. Door het gebruik van een speciale C-cleed band, wordt het product gelijkmatig verdeeld over de transportband. De gelijke verdeling maakt het mogelijk om middels een bovenbandmagneet én een koprolmagneet ferrometalen van overige materialen te scheiden.

Het transport van grote aantallen kunststof is door de eigenschappen van het product een gecompliceerd proces. Om te voorkomen dat producten in het proces blijven haken of van de band af glijden is een speciale Multi V chevronband gemonteerd. De Multi V band voorkomt frictie en heeft een grote capaciteit.

Dit project is onder onze voormalige bedrijfsnaam ACB Solutions gerealiseerd.

Voordeel behaald bij project kunststof recycling

  • Verhuizing zonder zorgen
  • Reductie in reinigingskosten
  • Verhoging van capaciteit
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul@arco-solutions.nl

De specialisten van ARCO hebben onze installatie verhuisd en geoptimaliseerd. Bestaande machines konden gewoon in de recycling lijn blijven.