/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Ferm o Feed

Voor de grootste Nederlandse kippenmest verwerker heeft ARCO recent een project gerealiseerd waar door middel van een zeef, hout en stenen uit kippenmest gefilterd wordt. De installatie van de hout- en steenscheider heeft geleid tot minder stilstand en hogere productie aantallen. De kippenmest verwerker produceert 60.000 ton kippenmest op jaar basis en exporteert dit wereldwijd naar meer dan 50 landen.

Voorheen werd het verwerkingsproces vaak verstoord doordat er zich lange stukken hout en/of steen in de mest bevonden. Als gevolg daarvan liepen elevatoren vast en wat tot stilstand van de productie leidde. Met de machine die ARCO geïnstalleerd heeft behoort stilstand tijdens productie tot het verleden. De engineers van ARCO hebben voor deze klant  een speciale sterrenzeef ontwikkeld, geheel vervaardigd  uit RVS 304. De sterrenzeef bestaat uit 2 secties waarvan de snelheid afzonderlijk van elkaar in te stellen is. Een bijkomend voordeel is dat het materiaal snelheid mee wordt gegeven op het eerste dek en hierdoor breekt de mest los. Dit geeft voordelen voor de vloei-bed-droger waarop de kippenmest gedoseerd wordt. De kippenmest verwerker draait 24 uur per dag, 7 dagen per week. Middels de nieuwe installatie van ARCO is de stilstand tijd van de productie door storingen van hout en stenen terug gedrongen  tot 0. Voorheen kampte het bedrijf met een gemiddeld verlies van ongeveer 10 uren per week. Met een input van 15 ton materiaal per uur, wordt nu meer dan 150 ton per week extra geproduceerd. Gezien de toenemende vraag van verwerkte kippenmest en de hogere productiecapaciteit resulteert dit in meer winst.

Specialisten van ARCO  ontwerpen machines die uitstekend bij het product van de klant passen. Op die manier worden zowel het product van de klant als het productieproces geoptimaliseerd. Dit is wat u kunt verwachten van de specialisten van ARCO.

Dit project is onder onze voormalige bedrijfsnaam ACB Solutions gerealiseerd.

Voordelen voor de klant

  • Minder productie stilstand
  • Lagere reinigingskosten
  • Lagere onderhoudskosten
Paul Albers

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Paul Albers via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar paul@arco-solutions.nl

ARCO wist precies wat wij nodig hadden en vertaalde dit in uitstekende producten.

Rob van Laar, Productie manager