/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Specialismen

ARCO Solutions ontwikkelt innovatieve, hoog kwalitatieve machines en installaties. We zijn specialist in turnkey projecten, waarbij de complete installatie voor de klant op maat gemaakt wordt.

Weegsystemen

Het afwegen van groenten en fruit is een van de belangrijkste stations in het totale verwerkingsproces. Nauwkeurig afwegen kan direct veel geld besparen. De engineers van ARCO hebben verschillende intelligente weegoplossingen ontwikkeld voor diverse groenten en fruit. Enkele voorbeelden van weegoplossingen zijn de ARCO in-line weegmachine, het Triple Deck Systeem en de multihead weegmachine.

Verpakkingssystemen

ARCO is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van machines en complete productielijnen om producten te verpakken. De houdbaarheid van producten, benodigde capaciteit en efficiëntie in het proces spelen een belangrijke rol bij het ontwerp. Daarnaast is een belangrijk uitgangspunt om de productiekosten zo laag mogelijk houden met voldoende productiecapaciteit en kwaliteit. ARCO bouwt machines voor lineair wegen, multihead wegen, doseren en vacuüm verpakken van producten. Daarnaast biedt ARCO mogelijkheden zoals metaaldetectie, checkwegen, labeling van uw fruit, champignons, aardappelen of snoepgoed. Door middel van box erectors en box closers wordt uw product volledig geautomatiseerd in dozen verpakt.

Palletisering & Krathandling

ARCO is een specialist op het gebied van palletisering, krat handling en trolley handling. De engineers van ARCO ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden complete systemen. De oplossingen die ARCO biedt worden op maat gemaakt en exact afgestemd op de bijbehorende installatie, de eigenschappen van het product en wensen van de klant.

Groentenverwerking

ARCO heeft ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen en construeren van machines voor de verwerking van groenten. Afhankelijk van uw product en behoefte ontwerpt en produceert ARCO machines en volledige productielijnen die er voor zorgen dat uw versproduct ook zo vers mogelijk verwerkt wordt. Het is voor u van belang dat het product niet beschadigd, de temperatuur tijdens het proces constant blijft, afvalstromen worden geminimaliseerd en machines snel en eenvoudig goed te reinigen zijn. ARCO produceert onder andere machines en complete lijnen voor het sorteren, wassen, snijden, drogen, centrifugeren, koelen en mengen van uw (vers) producten, zoals bladgroenten, champignons, aardappelen, diepvriesgroenten en houdbare producten.

Automatisering

Automatisering van bedrijfsprocessen  is een combinatie van betrouwbare mechanische installaties en intelligente software. Voor een soepel lopend en storingsvrij bedrijfsproces is het essentieel dat beide goed op elkaar afgestemd zijn. ARCO beschikt over zowel mechanische engineers als software engineers die gespecialiseerd zijn om software en mechaniek uitstekend te laten samenwerken en het beste uit elke installatie te halen.

Champignon weegsysteem

“Hoe verpak ik mijn champignons snel en efficiënt en met zo min mogelijk weggeefgewicht?” Speciaal voor deze bedrijven ontwikkelde ARCO een nieuw zelfsturend champignon weegsysteem met een slimme Light to Perform functie waarmee producenten maar liefst 4% tot 6% besparen op productverlies door overgewicht in de verpakking.

Triple deck weegsysteem

Het Triple Deck Systeem ontwikkeld voor het verpakken van groenten en fruit zoals tomaten, druiven en aardbeien in kleine verpakkingen. Het Triple Deck Systeem presteert uitstekend in de AGF industrie en helpt telers bij het efficiënt verpakken hun groenten en fruit. Het Triple Deck Systeem kan een grote variëteit aan verpakkingen verwerken, waaronder bakjes, platte borden en dozen.

Flowpacker

Flowpackers worden veel ingezet om voedingsmiddelen op hoge snelheid te verpakken. ARCO integreert zowel horizontale als verticale flowpackers in productielijnen.

Vitamine D booster

Exclusiviteit werd door Luxidum aan Arco verleend voor de verkoop van de Vitamine D Booster voor champignonbakjes. Luxidum is wereldwijd de eerste machinefabrikant en adviseur die zich 100% toelegt op Vitamina D-champignons. De Vitamine D Booster kan vitamine D aan de champignons toevoegen doormiddel van Uv-licht. Het wordt gebruikt nadat de champignons zijn geoogst. Ook kan de machine worden geïntegreerd in de weeg- en verpakkingslijn van Arco. De machine activeert een natuurlijk proces dat vitamine D produceert door de paddenstoelen bloot te stellen aan intense Uv-licht. De paddenstoelen ondergaan geen andere veranderingen naast de synthese van vitamine D. De capaciteit van de Vitamine D Booster is 120 punnets per minuut.

Tray sealer

Tray sealers worden veel ingezet om voedingsmiddelen in voorgevormde bakjes (trays) aan de bovenkant te sluiten. Een automatische tray sealer brengt bovenop een bakje of tray een plastic folie aan dat door middel van hitte geseald wordt. Het bakje heeft een luxe uitstraling.

Albert Vermeulen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Albert Vermeulen via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar albert.vermeulen@arco-solutions.nl