/

Vraag een offerte op maat aan

Laat uw gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 48 uur contact met u op.

*Verplichte velden.

Specialismen

ARCO Solutions ontwikkelt innovatieve, hoog kwalitatieve machines en installaties. We zijn specialist in turnkey projecten, waarbij de complete installatie voor de klant op maat gemaakt wordt.

Material handling

Processen in distributiecentra worden vanaf de binnenkomst tot aan de verzending volledig geautomatiseerd middels Material Handling systemen. Handelingen zoals laden, lossen, distributie, opslag, beheer en afvalverwerking worden volledig automatisch uitgevoerd. ARCO ontwikkelt, installeert en onderhoudt alle benodigde apparatuur voor Material Handling.

Warehouse automation

Grote voorraden worden in veel gevallen centraal opgeslagen in distributiecentra en geautomatiseerde warehouses. Door het complete proces van warehousing te automatiseren middels warehouse automation kunnen levertijd verkort worden. Bovendien is een geautomatiseerd installatie kostenbesparend en accuraat.

Sorting

Er worden dagelijks miljoenen pakketjes gesorteerd en verstuurd via grote postorderbedrijven. ARCO bouwt complete material handling-installaties waarbij pakketten, dozen, enveloppen, kisten en zakken door middel van een sorteerlijn volledig automatisch worden gesorteerd over vele honderden uitgangen.

Order picking

Order picking processen moeten  zowel snel als flexibel zijn. Hiervoor heeft ARCO volledig geautomatiseerd systeem ontwikkeld met slimme software die communiceert met uw bestaande warehouse-managementsysteem. Het Pick-to-light order picking systeem is een voorbeeld van een intelligente automatiseeringsoplossing om het orderpicking proces efficient en foutloos te laten verlopen.

Automatisering

Automatisering van bedrijfsprocessen  is een combinatie van betrouwbare mechanische installaties en intelligente software. Voor een soepel lopend en storingsvrij bedrijfsproces is het essentieel dat beide goed op elkaar afgestemd zijn. ARCO beschikt over zowel mechanische engineers als software engineers die gespecialiseerd zijn om software en mechaniek uitstekend te laten samenwerken en het beste uit elke installatie te halen.

Transportbanden

Transportbanden zijn uitermate geschikt voor intern transport. Er zijn diverse soorten transportbanden zoals rubber transportbanden, PVC transportbanen en kunststof transportbanden. Ook zijn rollenbanen vaak een goed middel voor intern transport van goederen.

Verticale transportbanden / liften

Voor het vericaal transporteren van dozen, kratten en pallets (bijvoorbeeld tussen de begane grond en mezzanine vloer) biedt ARCO een aantal verschillende oplossingen. Voorbeelden van oplossingen voor verticaal transport zijn: transportbanden, spiral conveyors of door middel van een lift.

Barcode, QR en foto scanning

Door middel van barcode-, QR- en fotoscanning is het mogelijk om producten, dozen, kratten en pallets te volgen door het gehele bedrijf. In veel gevallen wordt de scanning apparatuur gekoppeld aan een track & trace systeem en automatische print & apply systemen

Supervisietoren

Een zogenoemde supervisietoren is een werkplek op hoogte voor de complete supervisie in uw bedrijfsruimte. Met een werkplek op hoogte heeft u altijd zicht op alle werkzaamheden in het bedrijf. De supervisietoren, of baywatchtoren, geeft u uitzicht over de complete bedrijfsruimte.

Print & apply units

Om orders in uw magazijn te kunnen volgen is het vereist dat elk product, krat en doos voorzien is van een unieke code of label. Het toepassen van labels is een volledig geautomatiseerd proces. ARCO levert hardware en software voor het coderen, labelen en scannen.

Pick-to-light

Het automatiseren van het order picking proces is een onmisbare succesfactor in magazijnautomatisering. Het pick-to-light systeem is een voorbeeld van een intelligente geautomatiseerde oplossing voor het bereiken van foutloze en efficiënte order picking.

Sorteer oplossingen

Inkomende goederen worden bij voorkeur volledig geautomatiseerd en efficiënt verwerkt. De keuze voor de juiste sorteeroplossing is hierbij een uiterst belangrijke beslissing. De keuze hangt af van verschillende criteria, zoals de vereiste snelheid en de eigenschappen van de te sorteren producten. ARCO ontwikkelt, produceert en implementeert de juiste sorteeroplossing voor elke toepassing. Onderstaand een aantal mogelijke standaard oplossingen die ARCO biedt. Voor zeer complexe sorteerprocessen is ARCO in staat om een sorteerlijn op maat te ontwikkelen.

Palletiseren

ARCO levert volautomatische oplossingen voor het palletiseren van goederen. De palletiser verzamelt kartonnen dozen en kratten op pallets in een door de gebruiker ingegeven patroon. De palletiseersystemen van ARCO zijn onder andere geschikt voor Europallets, Blockpallets en Düsseldorfers in zowel kunststof als houten versies.

Palletlift

ARCO gespecialiseerd in pallethandling en het verplaatsen van pallets, kratten en halffabrikaten. Wij beschikken over diverse oplossingen voor het horizontaal verplaatsen van pallets. Om volledig geautomatiseerd pallets te verplaatsen worden in veel gevallen palletliften ingezet. Palletliften kunnen bijvoorbeeld worden geinstalleerd in palletbanen en achter palletiseermachines.

Put-to-light

Het Put to Light (sort to light) is de perfecte methode voor distributiebedrijven die producten verdelen over verschillende klant- of orderlocaties. Put to Light werkt met behulp van licht technologie, een bewezen productieve manier waarbij papier niet langer nodig is. Het voorkomt dat Order Pickers fouten maken.

Service Level Agreement

U krijgt bij ARCO de mogelijkheid tot het afsluiten van een Service Level Agreement. ARCO biedt service levels op 3 verschillende niveaus om machines en installaties periodiek en preventief te onderhouden. Samen met een op maat gemaakt onderhoudsplan en tijdig inspectief onderhoud zal uw ARCO machine of ARCO productielijn optimaal blijven presteren.

Albert Vermeulen

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Albert Vermeulen via +31 (0)88 - 006 5300 of mail naar albert.vermeulen@arco-solutions.nl