AGR software besturingskast.

Werking AGR-Software

Als bakjes (met bijvoorbeeld aardbeien) een gewicht van 500 gram moeten hebben, dan is het belangrijk dat er ten minste 500 gram in ieder bakje zit. Maar daarnaast is het ook nodig om ervoor te zorgen dat er niet te veel gram in ieder bakje zit.  

Een voorbeeld van de werking van AGR software is de instelling van 550 gram als bovengrens. Als de bakjes worden gewogen door de tweede weger en het grootste gedeelte van de bakjes zit tegen de bovengrens (bijvoorbeeld met 549, 548, 547 gram), dan worden deze bakjes goedgekeurd. Maar als er tien bakjes een gewicht hebben van 549 gram, dan zal de AGR software het bovengewicht automatisch naar beneden aanpassen. Deze informatie wordt naar de eerste weger doorgestuurd. De eerste weger communiceert met de verdeler die meer bakjes richting ‘overgewicht’ stuurt in plaats van in de ‘goedgekeurd’ richting.  

Op een gegeven moment gaat de capaciteit omlaag omdat de operator die aan de weegmachine staat te veel bakjes moet controleren en aanpassen, omdat de speling heel laag is (bijvoorbeeld tussen de 500 en 520 gram). Als de capaciteit omlaag gaat, dan communiceert de tweede weger met de eerste weger en wordt het bovengewicht weer wat hoger ingesteld.  

Toepassing AGR-Software

AGR software wordt toegepast in branches waarbij product moet worden gewogen en het weggeefgewicht niet te laag mag zijn, maar ook niet te hoog uit moet komen. Deze software wordt vooral in de agri-foodbranche toegepast.  

 

AGR Software.

Voordelen AGR-Software

De voordelen van AGR software van ARCO zijn:  

  • De software kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande en nieuwe weeginstallaties met een controleweger; 
  • Er is sprake van zeer snelle terugverdientijd; 
  • Het weggeefgewicht gaat omlaag zonder dat dit ten koste gaat van de capaciteit; 
  • Operators krijgen snel en overzichtelijk te zien welk bakje ze aan moeten passen; 
  • De software werkt adaptief en stelt steeds bij zodat continu op het meest optimale snijpunt van weggeefgewicht en capaciteit wordt gewerkt. 

Misschien ook interessant

Ben je op zoek naar de beste en meest betrouwbare software oplossingen voor jouw bedrijf? Kijk ook eens naar onze PLC of WCS softwaremogelijkheden. 

Aanvulling op onze hardware oplossingen

Als systeemintegrator willen wij de concurrentie altijd een stap vóór blijven. Met producten die niet alleen betere prestaties leveren, maar ook stabiel, veilig en duurzaam inzetbaar zijn. Dit vraagt om optimale onderhoud van onze installaties, eenvoudige mogelijkheden om upgrades te doen en de flexibiliteit om snel en efficiënt te kunnen inspelen op veranderende eisen uit de markt. Om dit te bereiken is méér nodig dan goede hardware oplossing. Bekijk hieronder de aanvulling op onze hardware oplossingen.

Wat onze klanten over ons zeggen

“We zagen veel commitment en doorzettingsvermogen. We moesten en zouden het eerste pakketje op de dag van de deadline over de baan krijgen en dat is ook gelukt. ARCO ging niet naar huis voordat het goed liep. Echt wel fijn dat ze dezelfde drive hadden als wij, het was een zeer prettige samenwerking.”

Saint Gobain Saint Gobain

”We zijn erg tevreden over de geautomatiseerde oplossing van ARCO en hoe dit perfect aansluit op onze picklijn. ARCO heeft van begin tot eind met ons meegedacht in de oplossing. We hebben een goede samenwerking gehad waarin klantgerichtheid centraal stond. Tijdens de implementatie hebben de monteurs netjes en zonder overlast gewerkt. We zullen zeker vaker terugkomen bij ARCO voor oplossingen.”  

Herbalife Nutrition Herbalife Nutrition
herbalife nutrition

”Als je gezamenlijk denkt in robotoplossingen komen mooie resultaten vanzelf.”

Laura Metaal Laura Metaal
Referentie Recycling ARCO

”ARCO heeft ons productieproces vereenvoudigd. Door het totaalpakket van aanvoer, wegen, verpakken en afvoeren en  de klantgerichte oplossingen is ARCO een ideale leverancier voor ons.”

Banken champignons Banken champignons
Logo Banken Champignons

”Terugkijkend op dit project, kunnen wij alleen maar stellen dat we een hele goede samenwerking hebben gerealiseerd met ARCO. We hebben onze krachten gebundeld en de beste oplossing gerealiseerd voor onze productielijn. Waar we voorheen gebruik maakte van veel manuele en arbeidsintensieve processen, hebben we nu een volledig geautomatiseerd systeem waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan.

CEVA Logistics CEVA Logistics
Logo CEVA Logistics

”Het wordt niet alleen zeer gewaardeerd dat ARCO kan inspelen op de korte termijn. Ze hebben ook veel creativiteit getoond in de oplossing en de meerdere testopstellingen die ze hebben gemaakt om het ontwerp te testen. De succesvolle implementatie van deze specifieke verpakkingslijn is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen ARCO en ons.”

DHL Vaccin inpaklijn DHL
DHL logo.

Wij kennen ARCO als een no-nonsens bedrijf dat denkt in werkbare en betaalbare oplossingen. Daarin onderscheidt ARCO zich van andere bedrijven. Daarnaast hebben ze ook alle kennis in huis om een sterke en efficiënte intra-logistieke installatie neer te zetten. We weten niet wat de toekomst brengt, maar we weten elkaar wel weer te vinden.”

Scherpenhuizen Scherpenhuizen
Logo Scherpenhuizen

”De weeglijn van ARCO heeft een grote impact gehad op onze productie. Ons nieuwe systeem bespaart tot 6% productverlies. We kijken terug op een succesvol project en een vruchtbare samenwerking.”

Greenwood Canada Greenwood Canada
windmill farms

” Wij zijn erg blij dat we ARCO exclusieve distributie kunnen verlenen voor onze LED vitamine D-booster met de gepatenteerde LED2D technologie. De samenwerking opent wereldwijd nieuwe markten voor Luxidum en we profiteren van ARCO’s jarenlange ervaring op het gebied van productielijnen voor de champignon industrie. Deze samenwerking geeft ARCO op zijn beurt een portfolio van machines voor champignonverwerkers en producenten dat uniek is in de wereld.”

Paul Urbain Luxidum
Recensie Luxidum ARCO
Wil je meer over ons weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en samen bespreken we alle mogelijkheden.

Storing? Neem contact met ons op
Giel en Ger

Onze technische experts zijn altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Loopt je bedrijf tegen problemen aan waar nog geen oplossing voor is? ARCO komt met innovatieve oplossingen op maat.

  • Onze kennis is jouw kennis
  • Wij staan nooit stil
  • Verder dan de beste oplossing
Neem contact op